"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 10 – 17 липня 2020 р.

ЗРАДА

Cім областей України не можуть послабити карантин. Зокрема, поки не готові до послаблення карантину Волинська, Донецька, Закарпатська, Рівненська, Тернопільська, Харківська та Чернігівська області.

У Міністерстві закордонних справ Грузії відбулася зустріч з послом України в Грузії Ігорем Долговим у зв’язку з заявами очільника Виконавчого комітету реформ Міхеїла Саакашвілі. Грузинська сторона висловила занепокоєння з приводу неприпустимих заяв офіційної особи України на адресу влади Грузії. Саакашвілі напередодні заявив, що вважає «уряд Грузії повністю нелегітимним».

Апеляційний суд залишив без змін клопотання захисників щодо запобіжного заходу для фігуранта справи Шеремета Андрія Антоненка. «Андрій залишається за ґратами», - йдеться в тексті.

На Донбасі під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця евакуаційна група потрапила у заздалегідь підготовлену засідку окупантів поблизу села Зайцеве. У результаті обстрілу загинув військовий медик, один воїн отримав поранення, а ще один – бойове травмування. Ворог безжально застосував стрілецьке озброєння практично впритул розстрілявши групу.

Журналістка Любов Величко, авторка резонансного розслідування про російські Telegram-канали "Тєлєга" для Слуги", заявила про атаки на свою сторінку у Facebook. Авторка проаналізувала понад 10 тисяч повідомлень у п’яти найулюбленіших Telegram-каналах депутатів фракції “Слуга народу”: “Легитимный”, “Резидент”, “Темный рыцарь”, “Макс Бужанский” та “Dubinsky.pro”. Контент-аналіз цих повідомлень показав, що ознаки адміністрування із Російської Федерації є у двох досліджуваних телеграм-каналах: “Резидент” та “Легитимный”.

Київський апеляційний суд 14 липня через повідомлення про мінування не зміг розглянути апеляційну скаргу сторони захисту на рішення Печерського райсуду від 12 травня щодо обрання експрезиденту Віктору Януковичу запобіжного заходу у вигляді заочного арешту.

ПЕРЕМОГА

Шевченківський райсуд Києва взяв під варту на 60 діб без можливості внесення застави українця, причетного до створення «Розвідувального управління» окупаційної адміністрації РФ в Донецькій області. Куратор «ДНР» був затриманий в Києві.

Депутати Верховної Ради проголосували за спрощення роботи фізичних осіб-підприємців. Тепер контролюючий орган повинен листуватися з платниками податків, які подали заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет. Також закон скасував вимогу обов'язкової реєстрації книги обліку доходів. Однак залишився обов'язок ведення книги в паперовому вигляді.

Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроект №2285-д «Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор». Документ запроваджує кримінальну відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії і дозволяє розташовувати зали з ігровими автоматами тільки в готелях, які мають п'ять зірок. Резидентам держави-агресора буде заборонено мати гральний бізнес в Україні. У державному бюджеті з'явиться спеціальний фонд підтримки медицини, спорту і культури, куди будуть надходити платежі за ліцензії.

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем", що входить до складу ДК "Укроборонпром", виграла арбітражний процес у американської компанії, яка не виконала контракт на виготовлення та поставку лінії для серійного виробництва корпусів великокаліберних снарядів на підприємстві. Зараз підприємство вживає заходів для виконання зазначеного арбітражного рішення на території США.

Кабінет міністрів ухвалив проект постанови яким встановлюється заборона на ввезення на митну територію України залізничних вагонів, попередніми власниками яких були підприємства-резиденти Російської Федерації, або вони були приписані до залізничної адміністрації РФ.

Під Верховною Радою на акцію протесту проти мовного законопроекту народного депутата Максима Бужанського прийшли близько двох тисяч людей. Мітинг пройшов спокійно. Сталися сутички коли поліція не пустила активістів з реквізитом.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко