"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 17 – 23 липня 2020 р.

ЗРАДА

Верховна Рада ухвалила постанову «Про утворення та ліквідацію районів», ліквідувавши чинні 490 районів та утворивши 136 нових. Постанова «руйнує місцеве самоврядування і призведе до адміністративного хаосу», заявив народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка.

Президент Володимир Зеленський у своїй заяві до шостої річниці авіакатастрофи літака рейсу МН17 заявив, що Україна "зацікавлена у правді", але не згадав про Росію.

В НАБУ повідомили, що заступником Генерального прокурора повідомлено про підозру 12 особам, у тому числі голові ДСА та голові ОАСК судді Вовку. За версією слідства, підозрювані мали на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП), створення штучних перешкод у їхній роботі, а також втручалися у діяльність державних діячів. Заступника генпрокурора Андрія Любовича, який підписав підозри голові і суддям Окружного адміністративного суду Києва, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова виключила із групи прокурорів.

Волинська поліція повідомила про чоловіка, що захопив автобус із 13 заручниками. Зловмисник тримав людей в автобусі упродовж дня, і лише близько 22:00 в МВС повідомили про звільнення затриманих. Пізніше з’ясувалося що терорист здався сам після того як президент Зеленський виконав його вимогу. Днем пізніше у Полтаві намагалися затримати чоловіка, що підозрюється у незаконному заволодінні транспортним засобом. Під час затримання правопорушник узяв у заручники співробітника поліції та погрожував гранатою РГД-5. Зловмисник зумів сховатися.

З 27 липня українським військам на Донбасі буде заборонено: наступальні та розвідувально-диверсійні дії, а також заборону на використання будь-яких видів літальних апаратів сторін; застосування вогню, включно зі снайперським. Вогонь у відповідь відкривати можна буде у разі наступальних дій лише в тому разі, якщо його відкрито за наказом відповідного керівництва Збройних сил України ісля безуспішної спроби використати координаційний механізм щодо реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння СЦКК.Все це гордо названо «повне та всеосяжне припинення вогню на Донбасі».

Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що його будинок у Києві підпалили. Ніхто не постраждав.

ПЕРЕМОГА

Служба безпеки України затримала у Сєвєродонецьку одного з ключових організаторів антиконституційного «референдуму» зі створення так званої «ЛНР». Зловмисник є колишнім українським чиновником, який багато років працював на керівних посадах в органах внутрішніх справ та очолював управління транспорту Луганської міськради.

На ринку "Мінський" знешкодили два саморобних вибухових пристрої. Близько 12:00 анонім повідомив по лінії 102 про замінування двох автокіосків за адресою Оболонський проспект, 26.

В Києві відкрили меморіал журналісту Павлу Шеремету, який загинув внаслідок вибуху чотири роки тому. Меморіал має вигляд білого листа, на якому посередині курсивом написано «Павло Шеремет.

Станом на 21 липня для громадян України свої кордони відкрили повністю або з певними умовами для в’їзду 39 країн. Впродовж тижня кордони відкрили 13 країн.

США схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього обладнання. Вони призначені для патрулювання прибережних територій. Це допоможе протистояти наявним та потенційним загрозам у Чорному та Азовському морях.

Державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео звернувся до компаній-партнерів російського проекту "Північний потік-2". Держсекретар США пригрозив компаніям наслідками. Помпео закликав компанії, які підтримують будівництво російського газопроводу "Північний потік-2", припинити співпрацювати та допомагати проекту.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко