"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 14 – 20 серпня 2020 р.

ЗРАДА

Українськими воїнами задокументовано порушення збройними формуваннями Російської Федерації домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи. Поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Ужівка противник здійснював інженерне обладнання позицій у бік українських підрозділів біля Водяного.

Водію та постійному учаснику знімальної групи "Схеми" Борису Мазуру спалили авто. Президент Володимир Зеленський висловив сподівання, що правоохоронні органи максимально швидко знайдуть та притягнуть до відповідальності зловмисників.

Підозрюваним у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, ветерану АТО Андрію Антоненку лікарці і волонтерці Юлії Кузьменко вручили обвинувальний акт.
Печерський райсуд ще раз арештував колекцію картин п'ятого президента Петра Порошенка.

Низка українських ЗМІ повідомили про спецоперцію СБУ з виманювання бойовиків приватної військової компанії "Вагнера" з Російської Федерації, яка нібито зіріалася через злив таємної інформації росіянам головою ОПУ Андрієм Єрмаком.
На 102 році життя помер відомий український вчений Борис Патон.

Комітет виборців України стверджує, що президент Володимир Зеленський використовував службові поїздки в регіони України для агітації за політичну партію «Слуга Народу». Про це свідчать фото та відеоматеріали, оприлюднені за результатами регіональних поїздок президента.

ПЕРЕМОГА

Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова передало Міноборони останні чотири БТР-4Е. Таким чином, контрактні зобов’язання з виготовлення 45 машин виконано.

Кабінет Міністрів України припинив дію угоди з Росією про взаємне заснування торгових представництв, яка діяла з жовтня 1992 року. Враховуючи російську агресію, окупацію Криму та сучасний стан відносин двох країн, ця угода втратила практичне значення та не відповідає національним інтересам України.

Вищий антикорупційний суд заочно арештував екс-міністра екології Миколу Злочевського. Справа стосується хабаря керівництву Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Завершено досудове розслідування щодо колишнього старшого слідчого одного з райвідділів ГУ МВС України в Києві, нині адвоката. 21 січня 2014 року правоохоронець незаконно затримав і вручив повідомлення про підозру у організації масових заворушень, що призвели до тяжких наслідків, одному з учасників акцій протесту. Згодом старший слідчий безпідставно подав до одного з райсудів Києва клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке судом задоволено.

Журналісту та авторові «Тижня» і «Радіо Свобода» Станіславу Асєєву присудили міжнародну премію «Вільна преса Східної Європи 2020». Асєєва звільнили в рамках обміну полоненими між Україною і так званими Донецькою і Луганською «народними республіками» 29 грудня 2019 року.

У Тбілісі очільники міністерств оборони України та Грузії Андрій Таран та Іраклій Гарібашвілі підписали програму співробітництва.

Служба безпеки викрила на хабарі в мільйон гривень посадовців Командування Медичних сил ЗСУ. Мова йде про корупційну схему з закупівлі засобів індивідуального захисту для українського війська.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко