"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 30 жовтня – 5 листопада 2020 р.

ЗРАДА

Під Конституційним судом України зібралися кілька сотень людей. Люди перекрили дорогу. Двір КСУ закидали димовими шашками й презервативами.

Судді Конституційного суду, що фактично заблокували е-декларування своїм рішенням, фігурують у кримінальних провадженнях Національного антикорупційного бюро, які зупинені через рішення КСУ. Це перший випадок коли судді явно діяли в стані реального конфлікту інтересів: судді, які ухвалили рішення щодо себе, фактично скасували відповідальність за ту статтю, за якою вони потенційно могли бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Суддя Конституційного суду Ігор Сліденко заявив, що 8 жовтня він подав у відставку – оскільки на нього тисли з Офісу президента.

Поліція Києва затримала людину, яка зайшла до одного із закладів столиці на бульварі Лесі Українки в центрі міста і нібито погрожувала вибухом. Також правоохоронці затримали водія, який скоїв смертельне ДТП у центрі Києва. Тест драгером на місці трагедії не показав наявність алкоголю в крові чоловіка. Також поліцейські затримали чоловіка, який повідомив про "замінування" мосту Патона.

Із народного депутата Олександра Юрченка, якого підозрюють в отриманні хабара, зняли електронний браслет. Раніше президент Зеленський обіцяв що Юрченко «обов’язково сяде».

ПЕРЕМОГА

Видавництво “Vivat” випустило новий наклад книги Вахтанга Кіпіані “Справа Василя Стуса”, розмістивши на її форзацах рішення Дарницького райсуду Києва щодо її заборони.

Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики підтримав законопроєкт №4304 про відновлення електронного декларування у первісному вигляді. Автор документа - спікер парламенту Дмитро Разумков. Законопроєкт президента Володимира Зеленського комітет не розглядав. У Європарламенті заперечили, що нібито підтримували пропозицію президента України Володимира Зеленського розпустити Конституційний суд, як про це з трибуни Ради заявляв голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія.

Міланський апеляційний суд повністю виправдав нацгвардійця Віталія Марківа. Марків повернувся до України.

Державний Науково-Дослідний Інститут хімічних продуктів, що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", достроково виконав договірні зобов’язання та передав Міністерству оборони України партію з кількох сотень реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко