"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 6 – 19 листопада 2020 р.

ЗРАДА

Громадський моніторинг зафіксував зростання частки російської мови в телеефірі. Фактично частка української мови у прайм-таймі шести провідних телеканалів у жовтні 2020 року впала до 41%, натомість суто російськомовні програми становлять 46%.73% українців вважають українську мову рідною.

В Україні запровадили карантин вихідного дня. У перші ж вихідні заклади громадського харчування втратили 27% обігу. Також в Україні повернули загальнонаціональний карантин (без зонування). Це рішення передбачає обмеження «помаранчевої» зони по всій території України. Житомир, Черкаси, Тернопіль та Львів впроваджувати карантин вихідного дня відмовилися.

Під Верховною Радою сталися сутички Між правоохоронцями та протестувальниками, які вимагали у депутатів скасувати карантин вихідного дня та зберегти спрощену систему оподаткування. Пізніше учасники акції намагалися прорватися до будівлі парламенту. Їх відтіснили правоохоронці.

Вищий антикорупційний суд скасував свій перший в історії вирок. Вирок стосувався судді Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці Надії Посунся, яка обвинувачувалася в умисному неподанні е-декларацій. Скасувати його довелося через знищення Конституційним Судом відповідальності за брехню в деклараціях.

Президент Зеленський провів переговори з директором МВФ Крісталіною Георгієвою. Георгієва заявила що до перегляду програми співпраці фонду з Україною необхідне «повне узгодження дій». Простіше – грошей Україні не дали.

Колишній радник голови офісу президента Ігор Уманський звинуватив керівництво країни у розкраданні до 40% коштів виділених на проект «Велике будівництво».

В Музеї Революції гідності відбувся обшук. Керівників музею звинуватили у розкраданні 111 мільйонів грн. Водночас кілька лідерів Майдану (О. Турчинов, А. Яценюк, В. Кличко, Т. Чорновол) заявили про отримання повісток до ДБР за позовом депутата від ОПЗЖ Рината Кузьміна через «вчинення Державного перевороту».

ПЕРЕМОГА

Частка школярів, що здобувають освіту українською, за рік зросла з 92 до 96%. Про це свідчать дані аналітичного огляду «Становище української мови в Україні в 2020 році»

Співробітники Служби безпеки України викрили групу чиновників, які організували схему з незаконної вирубки лісу в Сумській області та завдали збитків бюджету країни майже в 1 млн грн. Також СБУ викрила масштабну схему заволодіння бюджетними коштами під час проведення капітального ремонту лікарень і шкіл у Кремінському районі Луганської області. Лише на ремонті дахів п’яти шкіл зловмисники привласнили майже 700 тис. грн. Остаточну суму завданих бюджету збитків встановлюють фахівці.

Верховний суд залишив відмовив у задоволенні позову експрезидента Віктора Януковича до колишнього генерального прокурора Юрія Луценка про захист честі, гідності і ділової репутації. Постанова суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Депутати Верховної Ради доручили Кабінету міністрів у разі посилення карантину оприлюднювати відповідне рішення за тиждень до набуття ним чинності.

Новітня українська реактивна система залпового вогню "Буревій" пройшла випробування. Цю систему розглядають як заміну застарілим РСЗВ "Ураган", які перебувають на озброєнні Збройних сил України.

Міністерство цифрової трансформації ініціювало вивільнення частот для впровадження зв'язку п'ятого покоління. Оголошення тендеру на частоти для розвитку 5G запланували на жовтень 2021 року.

Начальника Департаменту управління майном Національної поліції Івана Наумова звільнили із займаної посади. ЗМІ повідомили, що відкритий у серпні цього року біля Києва клуб відпочинку сина Наумова працював під час дії «карантину вихідного дня». Національна поліція України здійснює службову перевірку.


Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.