"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 11 – 17 грудня 2020 р.

ЗРАДА

Дніпровський апеляційний суд залишив без змін вирок щодо генерал-майора ЗСУ Юрія Назарова за фактом недбалого ставлення до військової служби, що призвело до авіакатастрофи літака Іл-76МД у червні 2014 року. Генерал-майора засуджено до 7 років позбавлення волі. Також задоволено цивільні позови потерпілих про відшкодування моральної шкоди на загальну суму 19,5 млн грн – коштом Міністерства оборони.
У центрі Києва у вівторок, 15 грудня, між учасниками протестів ФОПів і правоохоронцями сталися сутички, у результаті яких постраждали і правоохоронці і протестувальники. Водночас заяви на отримання 8 тисяч гривень одноразової допомоги через "Дію" подали 133 874 фізичних осіб-підприємців та найманих працівників.
Згідно з ухваленим держбюджетом, у 2021 році видатки на утримання Офісу президента зростуть на 39%. Видатки на Офіс генпрокурора збільшаться на 46%, на Державне бюро розслідувань – на 67%. Навіть на Державну фіскальну службу, яка перебуває на стадії ліквідації і має зникнути після створення Бюро економічної безпеки, у 2021 році планують витратити 1,32 млрд грн – на 42% більше, ніж у 2020-му. Натомість коштів на будівництво Архіву національної пам'яті не передбачено в держбюджеті-2021. Реконструкція приміщення на Пухівській, 7 у Києві продовжує стояти на паузі з квітня 2020 року.
Сергій Журавель, батько розвідника-морпіха Ярослава Журавля, звернувся до суду зі скаргою на Державного бюро розслідувань та Офісу Генерального прокурора, бо ці відомства не побачили провини президента в бездіяльності, яка призвела до загибелі його сина.
Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти й науки України, при чому за нього проголосувала мінімально необхідна кількість нардепів - 226. Двох депутатів чиї картки проголосували на момент голосування не було в залі.

ПЕРЕМОГА

Президент Володимир Зеленський призначив головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентина Резніченка. Резніченко з березня 2015-го до липня 2019 року очолював Дніпропетровську ОДА.
BBC News Україна оголосила переможців премії Книга року BBC-2020. Книгою року BBC - 2020 став роман Сергія Сергійовича Saigon "Юпак" (видавництво "Білка").
"Укрзалізниця" подовжила маршрут поїзда сполученням "Київ - Покровськ" до станції "Авдіївка", що неподалік Донецька.
Верховна Рада прийняла закон щодо відновлення повноважень НАЗК. За відповідний законопроєкт проголосували 300 народних депутатів.
Верховна Рада ухвалила законопроєкт про державний бюджет-2021. «За» проголосували 289 народних депутатів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.