"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 18 – 24 грудня 2020 р.

ЗРАДА

Представники російсько-окупаційних військ на Донбасі передали українській стороні тіло загиблого бійця Збройних сил, який 14 грудня за невстановленими обставинами потрапив на тимчасово не підконтрольну територію. У повідомленні ТКГ значилося «перебуваючи у стані сп’яніння, здійснив самовільний перехід на бік противника (без зброї), та помер від алгокольної або наркотичної інтоксикації». Проте після появи в інтернеті висновку експерта про те що військовий був задушений, радник з інформаційної політики Української делегації для участі в ТКГ Олексій Арестович заявив, що переплутав версію окупантів щодо загибелі бійця ООС з повідомленням для преси.
У центрі Києва відбулися масштабі акції протесту ФОПів. Протестувальники прийшли до Палацу «Україна» де виступало шоу «Квартал-95». Палац «Україна» охороняли безпрецедентні сили поліції.
Заступник Генерального прокурора Олексій Симоненко передав кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу Президента від Національного бюро до Служби безпеки України. Закон забороняє передавати справи, в яких досліджуються злочини, підслідні НАБУ, до інших органів досудового розслідування. Таким чином Офіс Генерального прокурора свідомо ухвалив незаконне рішення, яке грубо суперечить вимогам Кримінального процесуального кодексу України.

ПЕРЕМОГА

Протягом року всього арештували 104 літаки, які літали в окупований Крим, а також 50 морських суден, які незаконно заходили у закриті морські порти Криму під прапорами іноземних держав.
У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що у звинуваченні у вбивстві Московським судом військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу логічний зв'язок відсутній. Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт українського військового Віталія Марківа.
Французька компанія Michelin вибачилася за визначення в публікації, присвяченій московським ресторанам, українського борщу як «емблематичної страви російської кухні» та виправили помилку. Подія сталася післі переговорів проведених українським посольством у Франції.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.