"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 15 – 21 січня 2021 р.

ЗРАДА

Україною прокотилися протести проти підвищення цін на комунальні платежі.
Енергоблоки теплових електростанцій державної компанії "Центренерго" зупинилися на аварійний ремонт через відсутність вугілля на складах.
Виконувач обов'язків міністра енергетики Юрій Вітренко сподівається, що Україні вдасться найближчим часом уникнути віялових відключень. Водночас в країні є дефіцит електроенергії. Вітренко також заговорив про можливість імпорту газу з Росії від «комерційних операторів не пов’язаних з Газпромом».
Шевченківський районний суд Києва виправдав догхантера Олексія Святогора. Його обвинувачували у закликах до розправи над бездомними тваринами.
Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні у 2020 році порівняно з 2019 роком впало на 11,5%.
Через півторарічний тиск з боку НАБУ один з найбільших агрохолдингів України був змушений повністю зупинити виробництво на 37 підприємствах, а 13 тисяч працівників втратили роботу. Про це йде в заяві групи компаній "Укрлендфармінг", розміщеній на офіційному сайті агрохолдингу.
В одному з харківських приватних будинків престарілих сталася пожежа, в результаті неї загинули 15 осіб. Закладу не було в реєстрах.

ПЕРЕМОГА

Офіс генерального прокурора порушив кримінальну справу проти народного депутата Андрія Іванчука за "кнопкодавство". Досудове розслідування по даній справі буде здійснювати Державне бюро розслідувань.
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) доручив повернути справу Олега Татарова - заступника голови Офісу президента - детективам Національного антикорупційного бюро (НАБУ). В кінці грудня справу було передано на розслідування до СБУ.
В Запорізькій області викрили двох дівчат-дилерів Telegram-каналу, що зберігали наркотики. Одна з них була неповнолітньою. Вартість вилученого товару - 7 мільйонів гривень.
З 16 січня обслуговування українською мовою стає обов'язковим для всіх закладів сфери послуг. Спілкування персоналу з відвідувачами має відбуватися державною мовою, винятком є лише особисте прохання клієнта.
Служба безпеки України викрила контрабанду кокаїну в Міжнародному аеропорту "Бориспіль". Зазначається, що намагались переправити товар з однієї із сусідніх країн. Вартість вилученого наркотику за цінами чорного ринку перевищує 2,1 мільйона гривень.
Кабінет міністрів України сьогодні прийняв рішення звільнити заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості Віталія Немілостівого. Він їздив напідпитку та поскандали з патрульними. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні уряду.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову закрила справу "Роттердам+".