"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 22 – 28 січня 2021 р.

ЗРАДА

Промвиробництво в Україні за 2020 рік впало на 5,2%.
Обсяг імпорт електричної енергії з білоруської АЕС за останній тиждень збільшився у 2,6 рази - до 9,8 млн кВт годин на добу.
У Києві стався обвал стелі у підземному переході на Майдані Незалежності.
У Києві місцеві жителі влаштували тарифний протест. Протестувальники під Офісом президента України виступили за зниження цін на газ. В ході протесту сталась штовханина між правоохоронцями та протестувальниками. Тарифні протести в Україні відновилися. Також відновилися протести ФОПів.
Верховна рада схвалила закон про народовладдя через всеукраїнський референдум. Одне з питань, яке може виноситися на референдум - це зміна території України. Також народ може піднімати питання скасування якогось закону. А це суперечить Конституції. Єдиний законодавчий орган - це Верховна рада.
Державний і гарантований державою борг України станом на 31 грудня 2020 року склав 2 551,94 млрд грн або 90,26 млрд доларів. За рік держборг зріс на 553,64 млрд гривень (на 27,7%) або на 5,89 млрд доларів (на 7%).
Служба безпеки України підтвердила, що колишній заступник глави відомства Дмитро Нескоромний підозрюється слідством у причетності до замаху на начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ, генерала Андрія Наумова. Він підозрюється у замовленні замаху на вбивство. Нескромниц погрожує проведенням у Брюселі прес-конференції про масштаби української корупції.

ПЕРЕМОГА

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький вирішив судитися з Управлінням держохорони. Його співробітники не пускають суддю в будівлю КСУ.
У Кропивницького викрили агента Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Він збирав і передавав в РФ інформацію про військовослужбовців одного з підрозділів Збройних сил України та представників місцевих органів влади. Також Служба безпеки України затримала в Донецькій області розвідника так званих "ЛДНР". Він дає свідчення про злочини бойовиків і причетності Російської Федерації до окупації Донбасу.
Українська авіакомпанія SkyUp Airlines запускає авіарейси з Києва на Мальту. Перший рейс запланований на 29 травня.
Кабінет міністрів схвалив проект закону щодо запровадження допомоги для економічної реінтеграції трудових мігрантів. Пропонується надавати допомогу на створення бізнесу. Передбачається, що граничний розмір допомоги для економічної реінтеграції для трудових мігрантів не буде перевищувати 150 тис. гривень.
В Україні хочуть дозволити замовлення з зарубіжних інтернет-магазинів до 150 євро без оподаткування. Верховна рада схвалила відповідний законопроект №4278 за основу.
Правоохоронці викрили та блокували масштабні поставки на українські промислові підприємстві продукції з окупованих територій Луганської області. Продукція ввозилася транзитом через територію Росії.
Президент Володимир Зеленський відкликав з Верховної ради свій законопроект "Про відновлення довіри громадськості до конституційного судочинства", фактично – про розпуск КСУ.
Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.