"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 29 січня – 4 лютого 2021 р.

ЗРАДА

Нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в грудні 2020 року становили 28,0 млрд грн. Це на 26,7% більше, ніж у листопаді (22,1 млрд грн). Сукупний борг зріс до 73,6 млрд грн, що на 7,5 млрд грн більше, ніж місяцем раніше (66,1 млрд грн).
Президент України Володимир Зеленський назвав зрадою невиконання Будапештського меморандуму – і тим продемонстрував повне незнання суті документу. Також він висловив упевненість, що Росія не захопила б Крим, якби б в той час, в 2014 році, президентом був він. Весною 2014 р. Зеоленський перебував у Росії на зйомках свого фільму.
Україна почала імпорт електроенергії з Росії. Дві компанії отримали доступ до міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з Росії в лютому 2021 року.
Будівництво житла в Україні в кризу скоротилося майже на 20%.
Україна не заявляє про зрив перемир'я на Донбасі, оскільки для цього немає підстав. Мають місце лише окремі порушення режиму припинення вогню. Про за заявив Арестович. За 23 доби кількість втрат в зоні ООС сягнула кількості за весь період перемир’я у 2020 р.
На найбільшій в Україні Запорізькій теплоелектростанції сталася пожежа. Аварія на підстанції призвела до короткострокового відключення електропостачання в місті Енергодар. Також в обласній інфекційній лікарні в Запоріжжі сталася пожежа. Причиною пожежі у запорізькій COVID-лікарні міг стати вибух апарату штучної ветиляції легких. В результаті пожежі загинули четверо людей. У Первомайську (Миколаївська область) горів торговий центр "Епіцентр". Зловмисником виявився 37-річний чоловік, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.
Суди почали притягувати Кабмін до відповідальності за борги в "зеленій" енергетиці.

ПЕРЕМОГА

Приморський районний суд Одеси вирішив змінити запобіжний захід активісту Сергію Стерненку. Активіста відпустили на поруки народному депутату.
Верховна рада схвалила в другому читанні законопроект про запуск вакцинації від коронавірусу в Україні. Йдеться про проект №4613.
Телеканали ZIK, 112 і Newsone припинили своє мовлення. Президент України Володимир Зеленський своїм указом ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій щодо народного депутата Тараса Козака, а також восьми компаній.
Стокгольмський арбітраж не підтримав позов олігарха Ігоря Коломойського та його партнера Геннадія Боголюбова до України у справі "Укрнафти". Арбітраж відмовився розглядати позов щодо стягнення з України понад 6 млрд доларів.
Вищий антикорупційний суд прийняв рішення про примусовий привід судді глави Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Якщо глава ОАСК прибуде до суду, то там буде обиратися йому запобіжний захід.
Обсяг безготівкових платежів в Україні за рік зріс більш ніж на третину. Через Систему електронних платежів Національного банку України (СЕП) у 2020 році здійснено 385 млн початкових платежів на суму майже 45 трлн грн. Це на більше на 38% за сумою, ніж у 2019 році.
Англійський суд задовольнив клопотання ПриватБанку про додатковий платіж у рахунок відшкодування витрат банку. Суддя зобов'язав екс-власників банку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова разом з іншими компаніями-відповідачами, виплатити 1 млн фунтів стерлінгів на користь банку до 15 березня 2021 року.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.