"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 12 – 18 лютого 2021 р.

ЗРАДА

Європарламент висловив стурбованість з приводу останніх випадів проти керівництва "Нафтогазу", включаючи наглядову раду компанії, які підривають її незалежність і прогрес реформ у цій галузі.
У віці 64 років помер посол України в Китаї Сергій Камишев. Він обіймав посаду з 2019 року.
У Боярці двоє дівчат вжили по 40 таблеток "Дротаверину" після перегляду відео в одній із популярних соціальних мереж. В результаті одна з них померла, а інша - потрапила до лікарні. В Умані також до лікарні потрапили дві школярки з підозрою на отруєння "Дротаверином".
Загрозлива ситуація з поширенням корона вірусу сталася на Франківщині і на Буковині. На Франківщині розгорнули перший мобільний шпиталь. Запланований на 15 лютого початок вакцинації проти КОВІД – не відбувся.
Індекс споживчих настроїв в Україні в січні 2021 року склав 60,7 пунктів, що на 5,2 пункти нижче, ніж у грудні 2020 року. Індекс впав до рівня квітня 2019 року.
Верховна рада призначила Віктора Кичуна новим суддею Конституційного суду України – без конкурсу, ігноруючи поради Венеційської комісії.
Населення України за 2020 рік скоротилося на 300 тисяч осіб, смертність зросла.

ПЕРЕМОГА

Офіс генерального прокурора України оголосив підозру народному депутату Владиславу Поляку. Його підозрюють в "кнопкодавстві".
Україна передала Франції картину Сіньяка "Порт Ла-Рошель", яку в 2018 році викрали з музею в Нансі. Українські правоохоронці виявили її навесні 2019.
Європейський парламент назвав одну з найуспішніших реформ в Україні - реформу децентралізації.
Оголошено підозру колишньому заступнику міністра інформації так званої "ДНР". Це політтехнолог Володимир Пряхін. Пряхіну повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Офіс генерального прокурора також інкримінує йому створення терористичної організації.
Анатолію Шарію повідомили про підозру в державній зраді. Блогер Анатолій Шарій буде оголошений в розшук, якщо не з'явиться на допит до Служби безпеки України 22 лютого.
Генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що строки проведення досудового розслідування у справі "Роттердам+" закінчилися. У такій ситуації, прокурор, який вів справу, повинен закрити справу згідно з чинним законодавством.
Верховна рада схвалила за основу новий закон про розмитнення "євроблях". Йдеться про законопроект №4643-д. Закон охоплює всі ввезені до початку 2021 року "євробляхи". Вартість розмитнення становитиме до 1000 євро.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.