"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 19 – 25 лютого 2021 р.

ЗРАДА

Україна та Європейський союз не підпишуть угоду про відкритий авіапростір на початку березня, як планувалося раніше. Причина в тому, що документ потребує додаткового технічного погодження.
В Івано-Франківській області стався спалах коронавірусу, зокрема, через курорт в Буковелі. Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Всього за 2020 рік померло 616 835 людини (у тому числі в грудні - 67 663 людини). Грип і пневмонія стали причиною смерті 11 358 осіб (у тому числі, в грудні - 2 296).
Чисельність найманих працівників в Україні в грудні 2020 року складала 9 948,1 тисяч осіб. Це на 161,8 тисяч осіб (на 1,6%) менше показника січня 2020 року. Водночас капітальні інвестиції в економіку України за 2020 рік склали 419,8 млрд грн. Це на 38,2% менше у порівнянні з 2019 роком. Державний і гарантований державою борг України станом на 31 січня 2021 року склав 2 558,22 млрд грн або 90,74 млрд доларів – протягом січня 2021 року сума збільшилася у гривневому еквіваленті на 6,34 млрд грн (на 0,2%), а в доларовому еквіваленті борг збільшився на 0,49 млрд доларів (на 0,5%).
Парламент України ухвалив закон про держслужбу. Закон дозволяє тво міністра працювати в цьому статусі протягом невизначеного терміну.
В Одесі оголосили вирок активісту Сергію Стерненко, засудивши його до 7 років позбавлення волі. Під судом проходить акція протесту, в ході якої стались сутички з правоохоронцями. Під час мітингу на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка на вулиці Банковій у Києві, затримали 17 людей.
Канали "112 Україна", ZIK та NewsOne створили нову компанію під назвою Медіахолдинг "Новини", щоб обійти санкції, запроваджені Радою нацбезпеки і оборони.
Харківська міська рада знову перейменувала проспект Петра Григоренка на Маршала Жукова. Даний проспект перейменовують вже в третій раз.

ПЕРЕМОГА

Рада нацбезпеки і оборони (РНБО) України прийняла рішення про введення санкцій проти народного депутата Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Санкції накладено на майно і бізнес політика і його дружини. Вищий антикорупційний суд України наклав арешт на українську ділянку магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок" - так звану "трубу Медведчука".
Всі гроші від продажу хмарочоса 55 Public Square в Клівленді (США) у холдингу Optima Ventures, який пов'язаний з олігархом Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим, будуть переведені на рахунок федерального уряду. Олігарх грошей не отримає.
На початку 2021 року половина українців (51%) в якості джерела інформації віддають перевагу Інтернету, тоді як телебаченню - 44%. Вперше інтернет обійшов за популярністю телебачення. Про це свідчать дані опитування компанії Research & Branding Group.
У міжнародному аеропорту "Бориспіль" здійснив посадку літак, який вилетів з Дніпра. Правоохоронці провели спецоперацію, був затриманий колишній перший заступник голови правління банку «Приват» Володимир Яценко. Генпрокурор повідомила про підозри колишнім топ-менеджерам банку. Згодом Володимир Яценко вийшов з СІЗО після внесення застави. За нього заплатили більше 52 мільйонів гривень.
До України привезли вакцину від КОВІД – індійського виробництва.
Цього року від 100 до 150 тисяч українців повинні будуть підтвердити рівень володіння державною мовою. Іспит мають здавати ті, хто претендує на посаду на державній службі.
Блогер Анатолій Шарій не з‘явився в СБУ для участі у допиті у якості підозрюваного. Його оголошено у державний розшук.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.