"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 26 лютого – 4 березня 2021 р.

ЗРАДА

Під Офісом президента України в Києві проходить масовий протест у підтримку активіста Сергія Стерненка. Цього тижня його засудили до семи років тюремного ув'язнення.
В Україні протягом останнього тижня різко збільшився зростання летальних випадків від коронавірусу.
В Україні призупинили видачу дозволів на зброю. Національна поліція Україні розформувала дозвільну службу, яка видає дозволи на зброю. Причина - масштабна корупційна схема.
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відкликав двох співробітників українського посольства у Польщі, яких підозрюють у корупції. Вони намагалися вивезти з України до Польщі велику кількість валюти, золота і контрабандних сигарет. Їх затримали на кордоні.
В лікарні Чернівців сталася пожежа в COVID-боксі. В результаті пожежі один пацієнт загинув, а ще один отримав дуже сильні опіки.
Індексація пенсій: половина українців отримали мінімальний розмір надбавки. 46,3% пенсіонерів отримали надбавку до 100 грн. Ще 31,8% - від 100 до 400 грн.
У Львові педофіл створив християнську організацію і тривалий час ґвалтував дітей. Всього від нього постраждали 147 неповнолітніх. Всі жертви педофіла відвідували організовані підозрюваним заняття для підлітків. Він це називав дитячою релігійною організацією. Винуватець представ перед судом.

ПЕРЕМОГА

За 2020 рік сума внутрішньодержавних переказів, здійснених через системи переказу коштів, становила 255,2 млрд гривень. Це на 23,6% більше, ніж у 2019 році.
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив розглянути питання про введення санкцій проти Білорусі. Зокрема, проти чиновників і бізнесменів, близьких до режиму Олександра Лукашенка.
РНБО вирішила накласти санкції на колишніх посадовців та військовослужбовців, які зрадили України. У санкційному списку опинилися: колишній глава СБУ Олександр Якименко; колишній міністр МВС Віталій Захарченко; тощо.
Служба безпеки Україні в ходу досудового розслідування у справі про державну зраду блогера Анатолія Шарія виявила порушення під час перереєстрації "Парії Шарія". Правоохоронці виявили факт внесення завідомо неправдивих даних.
Служба безпеки України заблокувала ще одну ботоферму. За даними слідства, вона розганяла фейки в соціальних мережах в інтересах Росії. Ботоферма налічує більше 18 000 акаунтів і виконувала замовлення кураторів з Росії та деяких українських політичних сил.
Україна почала процес введення санкцій щодо австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au і його керівництва. Причиною цього стало будівництво оперного театру в окупованому Росією Севастополі.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на висловлювання прем'єра Словаччини Ігора Матовича про Закарпаття. За його словами, подібні заяви псують дружні відносини між країнами. Прем'єр-міністр Словаччини, коментуючи закупівлю російської вакцини від коронавірусу, сказав, що "пообіцяв" Москві віддати українське Закарпаття. Прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович вибачився перед Україною за невдалий жарт.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.