"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 5 – 18 березня 2021 р.

ЗРАДА

Доходи Пенсійного фонду України за січень-лютий 2021 року склали 76,5 млрд гривень, витрати - 81 млрд гривень. Таким чином, дефіцит коштів фонду склав 4,5 млрд гривень.
За Держстатом середні ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в Україні за лютий 2021 року знизилися на 1,8%. При цьому за останній рік (у порівнянні з лютим минулого року) тарифи піднялися на 18,6%. Постанова Кабінету міністрів про заморожування цін на газ для населення на рівні 6,99 гривень за кубометр діє тільки до 1 квітня.
Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в січні 2021 року скоротився на 2,6-2,8%. Падіння економіки спостерігається другий рік поспіль.
Споживчі ціни в Україні в лютому 2021 року порівняно з січнем зросли на 1,0%. З початку 2021 року ціни зросли на 2,3%.
Будівельна компанія ТОВ "ПБС", яка входить в орбіту партнера олігарха Ігоря Коломойського Олександра Шевченка, на дорожніх підрядах в рамках "Великого будівництва" суттєво завищувала розцінки на матеріали та роботи. Тільки на 5 контрактах будівництва доріг на Прикарпатті, які проаналізували експерти ініціативи CoST Ukraine, компанія завдала імовірних збитків бюджету на суму 374 мільйони гривень.
За останні два роки органами прокуратури було порушено 560 кримінальних справ за фактом скоєння протиправних дій співробітниками правоохоронних органів. І лише 6 з них підозрюваним були пред'явлені звинувачення.
В Україні ріст нових випадків коронавірусу, заразились ще 15 053 людини. Найбільше нових заражень у Києві, Львівській та Житомирській областях. Влада Києва прийняла рішення посилити карантин у місті з 20 березня по 9 квітня включно через коронавірус.
В бюджеті Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття на 2021 р. вже зараз бракує 2,793 млрд грн.
Під ОП відбулися протести шахтарів ДП "Львіввугілля". Шахтарі вимагали в тому числі пояснити причини імпорту електричної енергії з Росії і Білорусі.

ПЕРЕМОГА

Тернопільська міська рада вирішила перейменувати міський стадіон – йому присвоїли ім'я головнокомандувача УПА Романа Шухевича. Посол Ізраїлю виступив з вимогою скасувати це рішення. Інститут національної пам'яті Польщі також розкритикував це рішення. В Міністерстві закордонних справ України заявили, що питання національної пам'яті українського народу є одним з пріоритетів державної політики України.
Сполучені Штати ввели санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. Його звинувачують у корупційних злочинах.
Україна посідає друге місце в Європі за часткою жінок серед менеджерів та підприємців (самозайнятих). Відношення чоловіків до жінок серед керівників юридичних осіб та приватних підприємців становило 59,5% чоловіків до 40,5% жінок у 2020 році.
В Україні посилили покарання за сексуальну експлуатацію дітей. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний законопроект.
Європейський союз ухвалив рішення про продовження терміну дії санкцій проти Росії за порушення територіальної цілісності України.
Гірськолижний курорт "Буковель" в Івано-Франківській області вирішили закрити на карантин. На території села Поляниця, який знаходиться біля туристичного комплексу "Буковель", поставили додаткові блокпости. Безперешкодно пересуватися зможуть тільки місцеві жителі.
Українській армії передали дослідні зразки берегового мобільного ракетного комплексу з протикорабельними ракетами "Нептун".
Суд у Дніпрі заочно засудив до довічного ув'язнення колишнього ватажка так званої "ЛНР" Ігоря Плотницького. Він визнаний винним у рамках справи про збитий українському літаку Іл-76 в 2014 році.
В Україні від сьогодні під забороною голосування депутатів місцевих та обласних рад в умовах конфлікту інтересів. Відповідний закон набув чинності.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.