"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 9 – 15 квітня 2021 р.

ЗРАДА

Президент Молдови Мая Санду розповіла, що хоче обговорити з українським президентом Володимиром Зеленським викрадення екс-судді Миколи Чауса. За її словами, молдовська сторона вже намагалася зв'язатися з Києвом – безуспішно. В самій Молдові президента Санду вже звинувачують у сприянні викрадення. Міністерство закордонних справ Молдови просить зняти імунітет з військового аташе українського посольства.
Реальний валовий внутрішній продукт (ВВП) України в січні-лютому 2021 року, за оцінкою, скоротився на 2,8%.
Наглядова рада "Укрзалізниці" погіршує фінансовий стан компанії і підриває нацбезпеку країни. При збитках УЗ у понад 10 мільярдів члени наглядової ради УЗ користуються корпоративними картками по 500 тисяч гривень в місяць. Не враховуючи зарплатень.
В Україні повільно знижується кількість госпіталізації нових хворих на COVID-19. При цьому наповненість ліжок з апаратами штучної вентиляції легень продовжує зростати. Мер столиці Віталій Кличко заявив, що заповненість COVID-ліжок у комунальних медичних закладах Києва складає 71%.
В Україні подорожчали продукти харчування. Окремі позиції – на 30% порівняно з груднем 2020 р.
У Донецькій області через розрив трубопроводу аварійно зупинений водогін. Скорочено постачання до 5 міст області.
Робітники Харківського авіаційного заводу сьогодні вранці вийшли на мітинг з вимогою погасити заборгованості по зарплаті. Протестувальники перекрили Білгородське шосе та вулицю Дерев'янка.

ПЕРЕМОГА

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу "Роттердам+". Рішенню прокурора САП передувало відразу три рішення Вищого антикорупційного суду про законність і обґрунтованість дій цього прокурора.
Компанія ДТЕК завершила монтаж першої в Україні промислової системи накопичення енергії (СНЕ) потужністю 1 МВт і ємністю 2.25 МВт⋅год і перейшла до етапу пусконалагоджувальних робіт.
Херсонський міський суд заарештував яхту українського народного депутата Віктора Медведчука. Вона заарештована за порушення порядку в'їзду і виїзду з окупованого Криму. Також на Трухановому острові у Києві прокуратура і поліція прийшла з оглядом на територію охоронної фірми "Шторм", яка належить соратнику нардепа від "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука. Огляд проводиться в рамках кримінальної справи про самозахоплення.
Активіста Сергія Стерненка випустили з-під варти. Обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу довічно заборонив грати 26 українським футболістам. Вони виступали у складі збірних команд так званих "ЛНР" та "ДНР".
Місто Хмельницький виграло престижну нагороду The 2021 Europe Prize. Її присуджує Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) місту, що найактивніше "просуває" європейські цінності.
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який прирівнює цифрові паспорти (е-паспорти) до паперових. Серед переваг цього документа відзначені захищеність від підробки і зручність використання.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.