"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 16 – 22 квітня 2021 р.

ЗРАДА

❌У Києві в готелі Fairmont на Подолі проходила вечірка, яку влаштував народний депутат від фракції "Слуга народу" Микола Тищенко. На ній були присутні близько 30 гостей. Жоден з гостей заходу перед входом в готель не надів маску.

❌Державна служба статистики оприлюднила дані щодо демографічної ситуації в Україні за січень-лютий 2021 року. Смертність населення перевищила рівень 2020 року на 8,3%.

❌Вартість великоднього кошика у 2021 році за середніми цінами по Україні станом на березень складе близько 780 грн. Це на 25,8% більше, ніж у минулому році. Також в Україні ростуть ціни на бензин.

❌Апеляційний господарський суд залишив у силі рішення госпсуду Запорізької області, який відмовився стягнути з менеджерів компанії "Мотор Січ" збиток за розкрадання на суму 438 млн грн.

❌Депутат від СН Євген Шевченко здійснив візит до президента Білорусі Олександра Лукашенка. СН заявила що Шевченка не відправляла і буде вимагати пояснень від члена фракції.

❌Міністерство енергетики змушує державні шахти продавати вугілля на 500 грн/т дешевше ринкового рівня, що призведе до збільшення бюджетних дотацій на підтримку вугільної галузі до рекордний 7,3 млрд грн.

❌Рівень тіньової економіки у січні-вересні 2020 року склав 28% від обсягу офіційного валового внутрішнього продукту (ВВП) України. Це на на 3 в.п. більше за показник січня-вересня 2019 року.

ПЕРЕМОГА

✅В Україну сьогодні прибула перша партія вакцини від коронавірусу за глобальним механізмом COVAX.

✅У Тернополі вирішили послабити карантин та відновити очне навчання учнів 5-11 класів. На такий крок пішли на тлі зменшення захворюваності серед школярів та учителів.

✅Служба безпеки України викрила корупційну схему, організовану в комунальному підприємстві "Київбудреконструкція". Організатори завдали збитки державі на понад 4,8 мільйона гривень.

✅У столиці Португалії Лісабоні завершився Чемпіонат Європи з дзюдо. Українські спортсмени завоювали лише одну медаль - "срібло" в активі Дар'ї Білодід (вагова категорія до 48 кг).

✅Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери в Києві. Також законним визнана зміна назв чотирьох інших столичних вулиць.

✅Обсяги промислового виробництва в березні 2021 року у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року зросли на 2,1%. Падіння промвиробництва припинилося завдяки низькій базі порівняння 2020 року, коли обсяги падали рекордними темпами.

✅Служба безпеки України на під'їздах до Харкова затримала автобуси з"тітушками". За даними спецслужби, вони готували заворушення нібито з метою створити "картинку для росЗМІ".

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.