"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 14 – 20 травня 2021 р.

ЗРАДА

❌Мережі автозаправних станцій ОККО, WOG та SOCAR призупинили продаж преміального дизельного палива і бензину. Це пов'язано з введенням граничного рівня торговельної надбавки до середньої ціни на паливо. В Кабміні швидко дали задню – заявили, що Постанова Кабміну не стосується преміального палива.

❌П'ять членів наглядової ради "Нафтогазу" склали повноваження. У наглядовій раді компанії залишилася тільки одна особа. Рішення було реакцією на звільнення голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва.

❌Голова виконкому партії "Удар" Артур Палатний заявив, що масові обшуки в столиці - це тиск з боку Банкової на мера Києва Віталія Кличка та його партію "Удар". Він також розповів про "попередження" з боку влади на рахунок "Удару" напередодні масових обшуків.

❌Державна служба статистики оприлюднила першу попередню оцінку реального валового внутрішнього продукту (ВВП) України в I кварталі 2021 року. Економіка України в порівнянні з аналогічним періодом минулого року впала на 2,0%. Таким чином, економіка України падає п'ятий квартал поспіль. Від'ємне сальдо зовнішньоторговельного балансу України в першому кварталі 2021 року склало 1049,3 млн доларів. Це в чотири рази більше, ніж у першому кварталі 2020 року - 246,6 млн доларів.

❌Київський апеляційний суд підтвердив виправдувальний вирок скандальній судді Оксані Царевич. Її звільнили в 2016 році указом тодішнього президента Петра Порошенка. Підставою для кримінального переслідування судді Царевич стали її рішення на початку 2014 року, якими вона позбавила водійських прав учасників "Автомайдану".

❌Державна служба статистики оприлюднила дані про демографічну ситуацію в Україні за січень-березень 2021 року. Смертність населення перевищила рівень 2020 року на 16,8%, у тому числі у березні - на 34,4%.

❌Нардепи не підтримали створення Тимчасової слідчої комісії щодо розслідування зриву спецоперації щодо військової компанії Вагнера, водночас обранці схвалили іншу постанову – щодо ТСК для розслідування дій посадовців, які несли загрозу нацбезпеці України. Головою ТСК призначено "слугу" ­­­­­­­ Мар’яну Безуглу, її заступником – нардепа від "ОПЗЖ" Нестора Шуфрича.

ПЕРЕМОГА

✅Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" разом із главою Офісу президента та прем’єр-міністром відкрили у Бабиному Яру синагогу - "Місце для роздумів". Церемонія була приуроченою до Дня пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

✅П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко передав $100 тисяч на будівництво нового колегіуму Українського католицького університету. За словами Порошенка, він вирішив інвестувати в університет, тому що УКУ відроджує традиції української освіти.

✅Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафував телеканал "Z ZIK" на понад 300 тисяч гривень за поширення закликів до розв’язування війни. Мова йде про вислови, які пролунали в ефірі каналу 26 листопада 2019 року.

✅Міністерство соціальної політики України підготувало проект постанови Кабінету міністрів, яким вносяться зміни до порядку призначення субсидій. Документ послаблює обмеження впроваджені 1 травня. Проти обмежень різко виступила фракція «Європейська солідарність».

✅Міністра охорони здоров'я Максима Степанова відправили у відставку. За це проголосували 292 депутати, представники майже усіх фракцій та груп. "Батьківщина" вийшла із зали усім складом і не голосувала.

✅Український гурт Go_A впевнено пройшов у фінал конкурсу "Євробачення" і тепер буде битися за перемогу 22 травня.

✅Служба безпеки України оголосила народного депутата Тараса Козака у розшук. Його розшукують у справі про державну зраду і спробу розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.