"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 29 жовтня – 4 листопада 2021 р.

ЗРАДА

❌ У Закарпатській області виявили вірус, який викликає поліомієліт. Його виявили в рамках епідеміологічного розслідування випадку поліомієліту в Рівненській області. Кількість хворих на поліомієліт дітей зросла до п'яти. Відзначається, що всі вони не були вакциновані від інфекції.

❌ Перед опалювальним сезоном близько 200 тисяч українських домогосподарств не змогли отримати субсидії. Перешкодою стає депозит в банку або відсутність роботи у членів сімей.

❌ Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну в рамках договору про надання аварійної допомоги. Аварійну допомогу було надано на тлі дефіциту вугілля на державних ТЕС, через який кожен другий блок держкомпанії "Центренерго" не працює через брак вугілля. На жодній державній ТЕС немає мінімально гарантованого запасу вугілля, тоді як на більшості ТЕС приватних компаній ці вимоги виконуються, повідомило Міністерство енергетики.

❌ Віктору Медведчуку послабили запобіжний захід по справі про його підприємства у Криму.

❌ В Україні за минулу добу захворіли COVID 26 488 людей. Найбільше нових випадків в Києві та Харківській області. На території Міжнародного виставкового центру в Києві, де працює пункт масової вакцинації від COVID-19, сталася масова штовханина. Через збій в електронній черзі натовп людей намагався потрапити на щеплення. Такі випадки фіксували по всій країні.

❌ В Україні, зокрема в Києві, пройшли акції протесту "антивакцинаторів". В Одесі навіть пройшла молитва за "порятунок роду". У Запоріжжі сталися сутички з правоохоронцями, які переросли у затримання декількох учасників.

❌ На території Києво-Печерської лаври сталася пожежа. Вогонь розповсюдився на покрівлю майстерні по розпису ікон. Постраждали три людини. Поліція порушила справу за фактом перешкоджання священнослужителями роботі журналістів, які висвітлювали пожежа в Києво-Печерській лаврі.

ПЕРЕМОГА

✅ Президент України Володимир Зеленський закликав українців "включити" мозок і вакцинуватися від коронавірусу. На сьогодні це єдина можливість уникнути масової захворюваності, заявив президент.

✅ Колишньому нардепу Надії Савченко вручили підозру за підроблений COVID-сертифікат. Минулого тижня вона намагалася потрапити з ним до України.

✅ Доходи державного бюджету України за січень-жовтень 2021 року склали 1 018,9 млрд гривень. Це на 4,5% більше плану і на 21% більше доходів минулого року (842,4 млрд гривень).

✅ В Україні за добу щеплення від коронавірусу отримали 317 209 людей. Це найбільший показник від початку вакцинальної кампанії в країні.

✅ Київська прокуратура передала до суду справу щодо нападу на журналістів програми "Схеми" в Укрексімбанку. Зокрема, обвинувальний акт було скеровано відносно 4 осіб.

✅ "Укроборонпром" презентував боєприпас для підствольного гранатомета ВОГ-17В українського виробництва. Розробка тривала близько двох років.

✅ Державна виконавча служба України вилучила перший автомобіль у водія-боржника. Він не сплачував штрафи за суттєве перевищення швидкості на автошляхах.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.