"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 5 – 11 листопада 2021 р.

ЗРАДА

❌Власник англомовного видання Kyiv Post Аднан Ківан оголосив, що газета негайно закривається. За його словами, видання закриється "на короткий час". Колектив вважає це намаганням власника позбутися колективу журналістів через тиск з Офісу президента.

❌Білорусь почала експорт електроенергії в Україну. З 6 листопада електроенергія почала надходити в українську енергосистему.

❌Експорт газу з України за останній місяць втричі перевищив імпорт. Обсяг транспортування природного газу з ЄС до України склав 154,7 млн куб. м. Натомість експорт разом з реекспортом газу з України до країн Європи зріс на 81% порівняно з вереснем і склав 479,3 млн куб. м. Проходження Україною опалювального сезону – під питанням.

❌Вночі напали на Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб. Родичі пацієнтки вибили двері, вимагаючи кисень.

❌Європейський союз оновив "зелений список" країн, туристів з яких рекомендується відкрити кордони. Україну з цього переліку виключили.

❌Державне бюро розслідувань веде кримінальне провадження за фактом втрати секретних документів військовими Українського миротворчого контингенту в Косово. Справа стосується зникнення документації на систему засекреченого зв'язку.

❌Шевченківський районний суд Києва відмовився притягнути до відповідальності Юрія Зонтова - брата голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка. Йому інкримінували незаконне суміщення роботи в Службі зовнішньої розвідки і статусу адвоката. У квітні поточного року Зонтова затримали детективи НАБУ за підозрою в наданні судді хабара 100 тисяч доларів. Він був заарештований.

ПЕРЕМОГА

✅Нардепа від "Слуги народу" Галину Третьякову відсторонили від п'яти пленарних засідань Верховної ради. Скандал навколо неетичної поведінки Третьякової спалахнув через її повідомлення у фракційному чаті "Слуги народу" після смерті народного депутата Антона Полякова, мовляв, стало "одним ворогом менше".

✅З 8 листопада в Україні набув чинності закон №2351, який підсилює кримінальну та адміністративну відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

✅Служба безпеки України підтвердила затримання колишнього бойовика так званої "Донецької народної республіки" Дениса Куліковського, який очолював в'язницю "Ізоляція". За даними слідства, він брав безпосередню участь у тортурах українських полонених.

✅Кримськотатарський активіст, перший заступник Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, який перебуває у застінках окупаційної влади в Криму, передав листа із подякою Петру Порошенку, п’ятому президенту України, лідеру партії "Європейська солідарність". Кримськотатарський активіст окремо висловив подяку п’ятому президенту України Петру Порошенку за особисту участь в долі його дітей.

✅Від роботи у лавах Національної поліції України усунули 405 невакцинованих від коронавірусу співробітників. Однак більшість правоохоронців зробили щеплення проти COVID-19.

✅Ініціатор справи "Роттердам+" визнав рішення ВАКС щодо обґрунтованості його закриття. Екс-нардеп Віктор Чумак, за заявою якого у 2017 році НАБУ відкрило справу "Роттердам+", припинив оскаржувати рішення прокуратури щодо його закриття.

✅В Україні завершується пільгове розмитнення автомобілів на іноземних номерах, так званих "євроблях". Більше не буде ніяких відстрочок.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.