"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 10 – 23 грудня 2021 р.

ЗРАДА

 ❌Оптові ціни виробників промислової продукції в листопаді 2021 року в порівнянні з листопадом минулого року зросли на 60,7%. Ціни в межах України зросли на 69,2,1%, за межі України - на 32,5%. Міністерство економіки України погіршило очікування щодо зростання економіки в 2022 році. Зокрема, з 3,8% до 3,6%.

 ❌Олігарху Ігореві Коломойському дозволено отримувати електрику для своїх заводів та ферм з майнінгу криптовалют у 4 рази дешевше, ніж решті споживачів. Також компанія "ПБС" з оточення олігарха Ігоря Коломойського 16 грудня визнана переможцем щодо двох тендерів на ремонт доріг із загальною вартістю 645 млн грн.

 ❌У мережі з'явилося відео, на якому зафіксовано, як нібито Гогілашвілі на одному з блокпостів в зоні проведення операції Об'єднаних сил свариться з правоохоронцями, які попросили його надати документи для перевірки. Олександра Гогілашвілі звільнили з посади. Також фракція Політичної партії "Слуга народу" засудила дії народного депутата Миколи Галушка, який негідно поводився з правоохоронцями і попросила вибачення у поліції.

 ❌Компанію з ОАЕ, яку пов'язують з головою фракції "Слуга народу" у Верховній раді Давидом Арахамією, звинуватили в отриманні необґрунтованого прибутку з імпорту електроенергії з Білорусі в Україну.

 ❌У Києві знову протестували підприємці. Між ними і правоохоронцями сталася сутичка. Мітингувальники хотіли пройти маршем, але поліція їх не пустила, виставивши величезний кордон на вулицях Шовковичній і Грушевського.

 ❌Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку. Підозра стосується контрабандного постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу. "Євросолідарність" назвала підозру Порошенку переслідуванням опозиції. У Європарламенті наголосили: українська влада має утримуватися від політичних переслідувань і вибіркового правосуддя, як у часи Януковича.

 ❌З 1 січня кияни платитимуть на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 20% більше.

 ПЕРЕМОГА

 ✅Всі імпортні контракти на поставку вугілля в Україну прив’язані до котирувань вугілля в порту Роттердам плюс вартість доставки до українських портів, що відповідає формулі "Роттердам+".

 ✅П’ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко в Авдіївці передав комплекс батальйонного відеоспостереження 25-тій окремій повітряно-десантній бригаді. Більше 5 тис. українців перерахували кошти для забезпечення системами відеоспостереження на передовій, половину необхідної суми додав Фонд Порошенка.

 ✅Вакциновані від коронавірусу українці почали отримувати тисячу гривень на свої карти "єПідтримка". Оскільки витратити ці кошти можна, зокрема, на купівлю книжок, то книжкові онлайн-магазини не витримали ажіотажу та "впали".

 ✅Кримськотатарський орнамент Орьнек та знання про нього офіційно внесли до всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

 ✅Львівські кардіохірурги вперше заморозили серце пацієнта, щоб вилікувати "миготливу аритмію". Першим пацієнтом виявився 62-річний львів'янин, який хворіє з 2018 року.

 ✅Президент України Володимир Зеленський підписав закон про спрощене отримання українського громадянства іноземцями та особами без громадянства, які захищали територіальну цілісність і недоторканність країни. Також Президент присвоїв загиблому при виході з Іловайського котла командиру бригади Павлу Півоваренку звання Герой України. Він удостоєний орденом"Золота Зірка".

 ✅З "червоної" зони карантину вийшли ще шість областей. Мова йде про Київську, Житомирську, Сумську, Миколаївську, Чернігівську та Черкаську області. Тепер "жовта" зона поширюється майже на всі області. Тільки Волинська та Запорізька області залишаються "червоними".

 Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.