"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 14 – 20 січня 2022 р.

ЗРАДА

❌В Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери здійснили глобальну атаку на сайти держструктур. Внаслідок чого були недоступні портал "Дія", а також сайти МОН, ДСНС, МЗС та ще ряд інших.

 ❌Рішення щодо пільгових цін на газ призвело до того, що право на пільги отримали експортно-орієнтовані підприємства аграрних олігархів Юрія Косюка та Андрія Веревського. Водночас, запропонований урядом механізм продажу пекарням газу за пільговою ціною коректно не запрацював. Всі три компанії, що вийшли на торги, мають спільного акціонера - Ігоря Коломойського.

 ❌У Львові зловмисник за вісім хвилин вкрав 120 тисяч доларів з кабінету судді Західного апеляційного господарського суду. Грабіжник заліз до суду через вікно на другому поверсі.

 ❌"Помаранчева" зона карантину в Україні, станом на 20 січня, складає 7 областей. За добу додались ще два регіони.

 ❌У бійці під Печерським райсудом Києва, де сьогодні оголошували запобіжний захід колишньому президенту Петру Порошенку, постраждали дві особи. При цьому затриманих немає.

 ❌Іноземні інвестори йдуть з України та звертають увагу на Польщу та Румунію, оскільки в Україні здійснюється фінансова криза у "зеленій" енергетиці та дискримінація компанії ДТЕК, що не дає впевненості у стабільному інвестиційному кліматі.

 ❌Державна служба статистики оприлюднила про демографічну ситуацію в Україні за січень-листопад 2021 року. У листопаді загальна смертність порівняно минулим роком зросла на 38,6%. Водночас народжуваність впала на 7%.

ПЕРЕМОГА

 ✅Євросоюз поточного року зняв обмеження на ввезення на свою територію курятини з України. Заборона діяла з грудня 2020 року через пташиний грип.

 ✅Олексій Арестович оголосив про звільнення з Офісу президента та Тристоронньої контактної групи. Своє рішення він пояснив "особистими причинами".

 ✅П’ятий президент Петро Порошенко повернувся до України. Прямо в аеропорту його намагалися затримати. Порошенко приїхав до суду на 11 годину. Після двох днів міркувань суд встановив для Порошенка особисте зобов’язання.

 ✅Обсяг зовнішньої торгівлі товарами в січні- грудні 2021 року склав 141,377 млрд доларів. Це на 37% більше, ніж за 2020 рік (103,429 млрд доларів).

 ✅В Україні затверджено порядок застосування членами добровольчих формувань територіальних громад особистої мисливської зброї та набоїв до неї під час виконання завдань тероборони. Постанова набрала чинності.

 ✅Виробництво сільськогосподарської продукції в Україні в 2021 році порівняно з 2020 роком зросло на 14,4%. Зростання стало максимальним з 2011 року (13,6%).

 ✅Британія перекидає протитанкові озброєння в Україну. Лондон відправив військово-транспортні літаки С-17.

 Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/ перемозі за тиждень.