"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 1 – 14 червня 2018 рр.

ЗРАДА

Українського консула в Гамбурзі Василя Марущинця звільнили з посади через антисемітські висловлювання.

До квартири головного редактора "РИА Новости Україна" Кирила Вишинського, який є арештований через підозру у державній зраді, проникли невідомі. За словами адвоката, з квартири "зникли деякі речі".

Мешканці Косівського та Надвірнянського районів Івано-Франківської області оголосили безстрокову акцію протесту та перекрили дорогу в Делятин. Місцеві жителі вимагають від влади побудувати дорогу Яблунів-Делятин.

Померла відома українська режисерка Кіра Муратова. Також покінчив із собою відомий режисер, продюсер, мандрівник та письменник Леонід Кантер. На місці трагедії слідчі знайшли передсмертну записку, зміст якої не розголошується.

У Одесі невідомі з ножем напали на активіста Автомайдану Віталія Устименка. Кілька десятків людей вийшли на акцію протесту під стіни головного управління поліції Одещини після нападу на активіста.

У Чорнобильській зоні сталася лісова пожежа, вогонь розповсюдився на площу близько 10 гектарів. До гасіння залучена авіація ДСНС, а саме – два літаки АН-32П та вертоліт Мі-8. Радіаційний фон в Києві, Чорнобилі та на промисловому майданчику ЧАЕС знаходиться в межах норми.

Європейський суд у Люксембурзі скасував санкції ЄС проти колишнього керівника Національного банку Сергія Арбузова, які Рада Євросоюзу запровадила в березні 2017 року. Суд постановив анулювати рішення Ради ЄС від 3 березня 2017 року про обмежувальні заходи, спрямовані проти осіб та компаній, запроваджені з огляду на ситуацію в Україні. Крім того, суд зобов’язав Раду Євросоюзу компенсувати всі юридичні витрати.

Велика палата Верховного Суду поновила на посаді суддю Подільського райсуду Києва Наталію Неганову, яку звільнили за арешти активістів Революції гідності в період з листопада 2013 року по лютий 2014 року.

Регламентний комітет парламенту не підтримав подання генерального прокурора Юрія Луценка щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Олександра Пономарьова. Колишній член "Партії регіонів", нардеп з депутатської групи "Воля народу" Олександр Пономарьов в кулуарах Верховної Ради вихопив з рук мобільний телефон журналіста Івана Марусенко, який у той час знімав на камеру телефону коментар нардепа.

Донецьку фільтрувальну станцію було знеструмлено через обстріли. Через обстріли було прийнято рішення вивезти 4 тонни хлору та евакуювати усіх працівників.

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут міста Києва масово отруїлися курсанти.

У Святошинському районі Києва стався вибух, внаслідок якого постраждали діти. За попередньою версією правоохоронців, у дворі будинку гуляли діти, які в салоні автомобіля знайшли невідомий предмет, схожий на коробку. Коли діти спробували її відкрити, стався вибух.

ПЕРЕМОГА

Завдяки спецоперації з "вбивством" журналіста Бабченка слідство дізналося про 47 потенційних жертв терористів та отримало додаткову інформацію про замовника. Поліція взяла під охорону сім із 47 осіб зі списку потенційних жертв терористів.

Незаконно ув'язнений український режисер Олег Сенцов, який оголосив голодування у російській в'язниці, написав лист лідерам країн «Великої сімки».

Верховна Рада України у другому читанні підтримала президентський законопроект Про Вищий антикорупційний суд. Закон підписав президент Порошенко.

Із Національного інституту раку звільнено лікарку гематологічного відділення, яка відмовила у пільговому лікуванні онкохворому ветерану АТО.

Військова авіація України перехопила малий ракетний корабель Росії у водах Чорного моря поблизу острова Зміїний (Одеська обл.). Літак українських Військово-морських сил Ан-26 перехопив російський малий ракетний корабель, після чого останній почав тікати у відкрите море.

Верховна Рада ухвалила закон "Про дипломатичну службу" з правками, внесеними президентом Петром Порошенком.

Укрзалізниця повністю розкрила всі свої фінансові операції для відкритого доступу на порталі «Єдиний веб-портал використання публічних коштів». Укрзалізниця стала першою державною компанією, яка розкрила всі свої фінансові операції.

За рік з введення безвізового режиму з Європейським союзом спрощеною процедурою скористалися 555 тисяч українців.

Працівники Служби безпеки України викрили в Кам’янці-Подільському місцевого жителя, який був завербований представниками ФСБ і займався антиукраїнською пропагандою. За завданням «кураторів» агітатор виготовляв листівки нібито від українських націоналістів із закликами до агресивних дій стосовно поляків, які проживають на території України. Зловмисник поширював агітки у популярних серед іноземних туристів історичних та культурних місцях регіону.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти народного депутата Євгена Мураєва. Євгеній Мураєв, колишній «регіонал» назвав ув’язненого у Росії українського режисера Олега Сенцова "терористом".

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що меморандум про порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму, який Україна подала до Міжнародного суду ООН, нараховує 29 томів.

Убивство журналіста Веремія. Суд засудив Крисіна до 5 років ув'язнення.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко