"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 15 – 21 червня 2018 рр.

ЗРАДА

Міністерство закордонних справ України висловило протест через відмову українському омбудсмену Людмилі Денісові у зустрічі з незаконно засудженим українським режисером Олегом Сенцовим. За словами Денисової переговори про відвідини українських політв’язнів у Росії зайшли в глухий кут. Денісовій не вдалося зустрітися також з політв'язнем Миколою Карпюком.

У Києві сталися дві сутички між правоохоронцями та представниками націоналістичної організації С14 під час Маршу рівності проти дискримінації представників ЛГБТ-спільнот. У цьому році учасників "Київпрайду-2018" було в два рази більше, ніж у минулому.

У Маріуполі підполковнику Держприкордонслужби зламали щелепу у кав’ярні через його прохання дати меню українською мовою. Керівництво кав’ярні наводить свою версію подій. Затримано двох охоронців кав’ярні.

У Херсоні двоє невідомих побили громадського активіста та редактора сайту "Міст" Сергія Нікітенка. Згодом він повідомив, що на нього та лідера одеського "Автомайдану" Віталія Устименка напали одній й ті самі люди.

Біля центрального входу до будівлі Верховної Ради України з ранку 19 червня шахтарі, чорнобильці та ветерани війни в Афганістані намагалися штурмувати парламент. Мітингувальники прорвалися безпосередньо до стін будівлі на Площі Конституції. Один з мітингувальників затриманий та доставлений до райуправління. Унаслідок сутичок біля будівлі Верховної Ради постраждали троє цивільних. Вісім правоохоронців звернулися за медичною допомогою. Також біля будівлі Кабінету міністрів України правоохоронці затримали чоловіка з автоматом Калашникова.

В Києві після важкої хвороби помер український поет, перекладач, кіносценарист, драматург та народний депутат перших скликань Іван Драч.

Суд дозволив капітану судна «Норд» відвідувати Крим.

Біля Харківської міськради активісти кинули у сміттєвий бак заступника мера Харкова із житлово-комунальних питань Андрія Руденка. Учасники протесних акцій під стінами міської ради вимагали відкритого доступу містян на засідання, а також — заборони будівництва 10-поверхівки поряд зі стадіоном «Металіст».

У Києві невідомі пограбували шведського дипломата, главу офісу Ради Європи в Україні Мортена Енберга.

ПЕРЕМОГА

У Києві правоохоронці склали рапорт щодо російського дипломата через водіння "з явними ознаками алкогольного сп'яніння". Йдеться про керівника консульського відділу посольства Росії в Україні Івана Заворіна.

У Одеській області правоохоронці звільнили близько 30 осіб, яких незаконно утримували в рабстві.

Державний департамент Сполучених Штатів Америки не зафіксував випадків антисемітських насильств в Україні упродовж всього 2017 року.

Український боксер Артем Далакян у Києві захистив титул чемпіона світу WBA в найлегшій вазі.

Спеціальний доповідач ООН щодо запобігання тортурам Нільс Мельцер заявив, що в Україні після 2016 року значно поменшало випадків нелюдського ставлення та катувань.

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення окремих питань проходження громадянами військової служби». Підвищується з 23 до 30 років вік прийому громадян в курсанти вищих військових навчальних закладів, що дозволить учасникам АТО та операції Об’єднаних сил вступати на навчання та продовжувати військову службу офіцерами або сержантами. Документ також дозволяє звільнитись чи укласти новий контракт військовослужбовцям, дія контрактів яких примусово продовжена після закінчення його строку в особливий період, та військовослужбовцям, які уклали контракт до закінчення особливого періоду й оголошення демобілізації.

У Закарпатській області, у Синевирській Поляні, розпочалися зйомки повнометражного історичного бойовика «Захар Беркут» режисера Ахтема Сеітаблаєва. У зйомках за мотивами однойменної повісті Івана Франка візьме участь міжнародна акторська команда з України, США, Казахстану, Великої Британії та Монголії.

Верховна Рада ухвалила закон №8497 про утворення Вищого антикорупційного суду.

Служба безпеки України затримала колишнього заступника голови Оленівської сільської ради АР Крим. Затриманий перейшов на бік окупантів, брав участь у незаконних виборах на окупованій території півострова та сприяв представникам РФ у проведенні незаконних референдумів. Також екс-заступник голови Оленівської сільської ради Криму зберігав партійний квиток політичної партії "Русское единство".

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко