"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 29 червня – 5 липня 2018 рр.

ЗРАДА

Внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру сталося підтоплення та пошкодження об’єктів житлової та соціальної сфери у 5 областях України.

В Кривому Розі невідомі скоїли напад на голову оргкомітету фестивалю Кривбас Прайд Бориса Золотченка.

У столичному аеропорту "Київ" (Жуляни) через затримані рейси застрягло кілька тисяч людей.

Журналістка з Казахстану Жанара Ахметова судиться з Державною міграційною службою, оскільки не може отримати в Україні статусу політичної біженки.

У приватному дитячому таборі "Славутич" Переяслав-Хмельницького району на Київщині отруїлися 12 дітей. Одна дитина з тих, що отруїлися у приватному таборі "Славутич" у Київській області, знаходиться у тяжкому стані, інші госпіталізації не потребують. Також У Київській області в санаторному закладі обласної ради "Поляна" у Баришівці отруїлися 17 дітей.

Уповноважений Верховоної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Москалькової через побиття політв'язня Гриба.

Намісник "Десятинного монастиря" єпископ Макарівський, вікарій Київської митрополії Гедеон (Харон) під час візиту до Парижа назвав війну на Донбасі "громадянською війною". Він додав, що не розділяє росіян та українців. На його думку, "це не братські народи, як багато хто вважає, а один народ". Раніше у КМДА почали підготовку до перевірки скандальної споруди УПЦ МП на території Десятинної церкви.

ПЕРЕМОГА

У Києві на Майдані Незалежності відбувся мітинг на підтримку Олега Сенцова та інших політв'язнів.

У Луганській області українські військовослужбовці взяли під контроль населений пункт Золоте-4. Об’єднані сили розмінували місцеве кладовище та більшість доріг, подальший процес із розмінування триває. Для населення Золотого-4 скеровується гуманітарна та соціальна допомога, розпочато вирішення індивідуальних запитів їх мешканців.

Український спортсмен встановив світовий рекорд з плавання на дистанції 50 метрів.

Україна стягнула з російського газового монополіста "Газпром" понад 100 мільйонів гривень у рамках виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Також були арештовані та направлені на реалізацію корпоративні права цієї компанії вартістю приблизно в 600 мільйонів гривень. Мін'юст наразі веде перемовини з іноземними юридичними радниками про стратегію стягнення з російського "Газпрому" ще 172 млрд грн боргу.

СБУ запобігла інспірованій РФ провокації проти кримськотатарського народу під виглядом українських націоналістів. Підпорядковані їм особи в Україні повинні були зірвати презентацію першого кримськотатарського фільму-казки «Хідір-деде», яка мала відбутися 1 липня поточного року в кінотеатрі «Жовтень».

Українська стрічка здобула нагороду на кінофестивалі у Карлових Варах. Проект документальної стрічки "Панорама" переміг на пітчингу Docs in Progress.

Україна та Сербія підписали угоду про розширення угоди про безвізовий режим між двома країнами.

В Україні посилили відповідальність за незаконну вирубку та контрабанду лісу. Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко