"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 6 – 12 липня 2018 рр.

ЗРАДА

Під час бригадних тактичних навчань на 233-му Рівненському загальновійськовому полігоні загинули три військовослужбовця та дев’ять отримали поранення. Стався вибух міномету. У Міністерстві оборони у четвер, 12 липня, заявили, що міномет «Молот» вибухнув на Рівненському полігоні внаслідок подвійного заряджання.

У районі порту Кротоне італійські правоохоронці затримали українську яхту з нелегальними мігрантами на борту, яких переправляли з Туреччини.

"Нафтогаз" не може укласти договір на постачання газу через великі борги, які "Київтеплоенерго" ще не визнало. Через це не вдається забезпечити жителів Києва гарячою водою.

Помер український дисидент, письменник, екс-народний депутат України та автор "Акту проголошення незалежності України" Левко Лук'яненко.

Чотири рейси з 543 українцями на борту були затримані в аеропорту Туреччини через непорозуміння між авіаперевізником і туроператором.

У Запоріжжі невідомі встановили рекламний щит до 111-річчя Павла Судоплатова, який був керівником радянської зовнішньої розвідки та вбивцею очільника ОУН Євгена Коновальця. Білборд з розташований на виїзді з Хортицького району Запоріжжя. На ньому розміщено фото Судоплатова з написом: “Павло Анатолійович Судоплатов. Народився 7 липня 1907 року в м. Мелітополь. 111 років. Боротьба триває”.

Поліцейські затримали одного учасника акції протесту біля Верховної Ради України, який у складі групи осіб активно провокував бійку біля будівлі парламенту і намагався вдарити народного депутата. На порядку денному були питання, пов’язані із вирішенням ситуації з машинами на «євробляхах».

ПЕРЕМОГА

Суд передав в управління Національному агентству з розшуку активів арештовану резиденцію "Межигір’я", де проживав колишній президент Віктор Янукович.

НАК "Нафтогаз України" подав до Стокгольмського арбітражу новий позов з вимогою переглянути тариф на транзит за контрактом з російським "Газпромом". Нафтогаз вимагає перегляду тарифу з березня 2013 року і попередньо оцінює свої грошові вимоги у $11,58 млрд без урахування відсотків.

Верховний суд скасував рішення суду міста Південний в Одеській області, за яким компанія Ostchem Holding Limited мала право на примусове стягнення на території України з ПАТ "Одеський припортовий завод" 5,2 млрд гривень непогашеного основного боргу і 1,57 млрд гривень нарахованої пені за рішенням Стокгольмського арбітражу.

Українці обвалили рейтинг сторінки Міжнародної федерації футболу (ФІФА) в соціальній мережі Facebook, протестуючи проти засудження ФІФА відео, на якому футболіст збірної Хорватії Домаго Віда та футбольний фахівець Огнен Вукоєвич виголошують гасло "Слава Україні". Посольство України у Великій Британії звернулося до британських видань The Sun та The Independent, пояснивши їм сутність гасла "Слава Україні". «Ми хотіли б нагадати The Sun та Independent, що "Слава Україні" означає "Glory to Ukraine" - патріотичний вираз на кшталт "Нехай живе Франція", "Нехай живе Королева", "Нехай Польща буде Польщею". Чи ви будете називати тих, хто повторює ці фрази націоналістами і освистувати їх?»

Київська обласна адміністрація достроково закриває дитячий приватний табір "Славутич", де 2 липня зареєстрували харчове отруєння 12 дітей.

Служба безпеки України заблокувала спробу спецслужб Росії здійснити кібератаку на мережеве обладнання товариства "Аульська хлоропереливна станція", яке є об’єктом критичної інфраструктури країни. Задум кібератаки країни-агресора полягав у блокуванні сталого функціонування саме переливної станції, яке забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційних підприємств на всій території України.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення оштрафувати телеканал "Інтер" на 4,046 млн грн через трансляцією 9 травня концерту "Победа. Одна на всех".

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко