"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 13 – 19 липня 2018 рр.

ЗРАДА

У Миколаєві водопостачання абонентам МКП "Миколаївводоканал" знижено у зв'язку з мінімальним запасом рідкого хлору для знезараження питної води. Внаслідок зупинки виробництва рідкого хлору підприємством "Дніпроазот" постачальник МКП "Миколаївводоканал" відмовився від зобов'язань за договором.

У Києві на Хрещатику сталася сутичка між міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом і народним депутатом з групи "Воля народу" Сергієм Шаховим. Шахов почав виривати переданий мікрофон у міністра, і той відштовхнув депутата.

У селищі Гостомель Київської області місцеві жителі перекрили Варшавську трасу через незаконну забудову торгово-розважального центру у зеленій зоні поблизу житлового комплексу "Чеський двір".

У Луганській області в населеному пункті Тошківка через грозу сталося аварійне знеструмлення шахти, внаслідок чого під землею опинилося майже 90 шахтарів. Масштабні знеструмлення були зафіксовані і в Сєвєродонецьку. Внаслідок аварійних відключень без електроенергії опинилися загалом 2304 споживачі.


Комітет виборців України повідомив, що лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та співголови "Опозиційного блоку" Юрій Бойко і Олександр Вілкул пропустили 90% голосувань Верховної Ради в липні. Найвищі показники голосувань в Олега Березюка (Самопоміч - 68%) та Артура Герасимова (БПП - 94%).

З дитячого табору «Яструбок», що в селі Соснове Лиманського району на Донеччині, госпіталізовані 91 людину, з яких 76 дітей. У ДСНС вказують, що попередній діагноз – гостра кишкова інфекція. Табір закритий.

Спостерігачі місії ОБСЄ в Україні, імовірно, передавали інформацію російській Федеральній служби безпеки (ФСБ). Німецькі журналісти отримали копію цифрового носія, який, за даними журналістів, належав працівнику ФСБ. Зміст носія включає у себе збережені внутрішні звіти місії про події на окупованих територіях на сході України та повідомлення заступника голови СММ Александра Хуга.

ПЕРЕМОГА

Вперше в документах саміту НАТО Російську Федерацію почали називати агресором. Це продемонстровано в документах цього Саміту НАТО.

В Україні вперше із 2013 року відбулося зростання чисельності зайнятого населення та зниження рівня безробіття.

У рейтингу інноваційних країн Україна піднялась на 43 місце. За рік наша держава піднялася на сім сходинок, а за останні три роки - більше, ніж на 20 позицій.

В рамках «Сі Бріз» взвод резервістів морської піхоти США разом з українськими морськими піхотинцями провели навчання з нападу на уявного ворога. Навчання відбулись в Миколаївській області приблизно за 150 км від окупованого Росією Криму.

Підприємства авіабудівного кластеру Укроборонпрому беруть участь в авіакосмічному салоні Farnborough Airshow. Цього року ДП "Антонов" здійснив демонстраційний політ військово-транспортного літака Ан-178. 78% комплектуючих для літака виробляються в Україні, а РФ виключена зі списку країн, які виготовляють решту деталей для Ан-178.

На Гончарівському військовому полігоні пройшла демонстрація нового бойового модуля, який був встановлений на бойовій колісній броньованій машині «Козак-2М». Представлений модуль може оснащуватись різними типами кулеметів, але головна його ударна сила - це вітчизняний протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр» у виконанні зі збільшеною кількістю ракет на пусковій. Це чотири ракети РК-2С. Максимальна дальність пуску - 5 кілометрів, бронепробиття за динамічним захистом — 800 міліметрів.

Шосткинський казенний завод "Імпульс", що входить до складу Укроборонпрому, розпочав серійне виробництво боєприпасів для 40-мм автоматичного гранатомету ПГОФ-40, які відповідають стандарту НАТО. Також Київський науково-дослідний інститут гідроприладів, успішно завершив заводські випробування радіогідроакустичної системи "Ятрань". Випробування, під час яких було здійснено скидання буїв з вертольоту Мі-14ПЧ, проходили під час масштабних міжнародних навчань "Сі Бриз-2018" у Чорному морі, в умовах максимально наближених до бойових.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко