"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 20 – 26 липня 2018 рр.

ЗРАДА

У Житомирській області внаслідок зіткнення маршрутки та вантажівки загинули 10 людей, ще 10 госпіталізовані.

У справі смертельної ДТП у Харкові за участю Олени Зайцевої зник один з основних свідків – нарколог, який оглядав Зайцеву після наїзду на пішоходів.

У Греції двох українських моряків Сергія Шваюка та Петра Литвинчука засудили до 180 років ув’язнення за перевезення нелегальних мігрантів. Рідні ув’язнених запевняють, що вони скоїли злочин примусово.

У 28-річного мешканця Хмельницької області, який проходить військову службу за контрактом на Львівщині, медики діагностували у нього тупу травму животата розрив селезінки. Матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів. Крім цього Військовою службою правопорядку встановлено інші факти скоєння правопорушень військовими посадовими особами даної військової частини, пов’язаних зі зловживанням владою та службовим становищем.

У мережі користувач "Павло Пабло" оприлюднив відео з назвою "Роззброєння", на якому нібито Служба безпеки України штурмує базу одного з батальйонів Української добровольчої армії (УДА) на Донбасі. У ролику російськомовні люди в камуфляжі з патчами "СБУ" за підтримки бронетехніки штурмують стіну, покриту камуфляжною сіткою. Згодом так звані "спецпризначенці" затримують "добровольця" та починають його бити. Відповідний запис уже почали активно поширювати ЗМІ Росії, видання бойовиків ОРДіЛО та проросійські медіа України. СБУ відреагувала на відповідний ролик, назвавши його "фейковим".

У Києві шляхопровід на перетині вулиць Кирилівської та Олени Теліги повністю закритий для руху через розмиття опор під час сильної непогоди. Рух шляхопроводом відновили вже наступного дня.

Підозрюваний у розкраданні 7,5 млн доларів держмайна колишній керівник компанії "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук отримав політичний притулок у Великобританії.

ПЕРЕМОГА

Служба безпеки України розпочала перевірку дій посадових осіб ПАТ "ДніпроАзот", які призвели до створення дефіциту рідкого хлору. Водночас Службою перевіряється обґрунтованість збільшення у декілька разів вартості реагенту на шляху від виробника до кінцевого споживача. "ДніпроАзот", який виробляє рідкий хлор, що використовують водоканали для знезараження питної води, повідомив про відновлення роботи цехів.

Державний Науково-дослідний інститут Хімічних продуктів налагодив виробництво реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16.

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту постраждалих учасників Революції Гідності та деяких інших осіб", який передбачає посилення соціального захисту учасників АТО, Революції Гідності та їх родин.

Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди між урядами України та Фінляндії про реалізацію проекту "Фінська підтримка реформи української школи".

Олександр Усик став абсолютним чемпіоном. Тепер він чемпіон у першій важкій вазі (WBA, WBC, WBO, IBF та за версією The Ring), власник трофея Моххамеда Алі та чеку на 10 мільйонів доларів. Також українська спортсменка Ольга Харлан стала переможницею в загальному заліку Кубку світу з фехтування.

Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення про накладення дисциплінарних стягнень на офіцерів, причетних до розкрадання понад 200 тонн палива в Одесі. У тому числі винних позбавили військового звання, всіх звань офіцерського складу, права на вихідну допомогу, права пенсійне забезпечення військовослужбовця, права користуватися медичними закладами Міністерства оборони і право перебувати на квартирному обліку для отримання житла. Військова прокуратура орушила кримінальне провадження.

Енергоблок Южно-Української атомної елекростанції став першим енергоблоком в Україні, який працює виключно на американському паливі компанії Westinghouse.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко