"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 10 – 16 серпня 2018 рр.

ЗРАДА

Київський районний суд Полтави закрив справу щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Наголошується, що останні сім засідань, в ході яких мали пройти дебати, прокурори пропустили. Перевіркою декларації судді зайнялася НАЗК.

На Поштовій площі в Києві відбулася акція протесту після того, як людей закликали прийти до місця розкопок, яке почало затоплювати після прориву труби на будівництві, проти якого виступають активісти.

На трасі «Харків-Севастополь» сталося зіткнення вантажного автомобіля «КамАЗ» з мікроавтобусом. У результаті ДТП мікроавтобус перекинувся. Загинуло шість людей, ще 12 – отримали травми. Серед загиблих – п’ять дітей.

Скандальну лікарку онкогематологічного відділення Інституту раку Ганну Губарєву, яка відмовилася лікувати ветерана АТО, після гучного звільнення поновили на роботі та підвищили. Після скандалу, міністр Уляна Супрун повідомила про повторне звільнення лікарки Губарєвої.

За підсумками 2017 року дохід українського концерну «Укроборонпром» від продажу зброї склав 873,45 мільйони доларів, тоді як у 2016 році цей показник був на 19% більше – 1,095 мільярди доларів.

Усі затримані у так званій справі "податківців Клименка" вийшли з-під варти під заставу або через закінчення строку можливого арешту.

ПЕРЕМОГА

У мережі з'явилися перші фото нової самохідної артилерійської установки (САУ) "Богдана" 155 мм – зброя такого калібру була відсутня в наших ЗСУ, її не було в радянській армії, її немає і в сучасній російській армії. Також в Україні проходять вогневі випробування українського бойового танка Т-72АМТ.

Проти двох працівників Лук'янівського СІЗО відкрили справу за допомогу колишнім бійцям спецроти "Торнадо". Раніше військова прокуратура порушила кримінальну справу за чотирма статтями щодо екс-бійців роти «Торнадо», які чинили опір правоохоронцям у Лук’янівському СІЗО 9 серпня.

Військові контррозвідники Служби безпеки України зі складу Об’єднаних сил викрили та затримали сім’ю учасників незаконних збройних формувань «ДНР». Мешканці Слов’янська - син та мати у 2014 році під впливом проросійської пропаганди добровільно приєднались до бандформування «ополчення Новоросії», та у числі озброєних осіб несли службу на блокпосту в Слов’янську і здійснювали фільтраційні заходи.

В окупованому Криму Генбанк оголосив, що припиняє обслуговувати картки платіжних систем Visa і MasterCard та закликав клієнтів переходити на російські карти "Мир". Генбанк був останнім банком, що випускав карти міжнародних платіжних систем і нині перебуває під санкціями. Генбанк був першим російських банком який працював у Криму. Одним з акціонерів банку був тоді Артур Чечьоткін – зять Юлії Тимошенко.

Десять ув'язнених в Україні осіб написали заяву до президента РФ Владіміра Путіна з проханням обміняти їх на одного з українських політичних в’язнів, яких утримує Росія.

Українська тенісистка Еліна Світоліна пробилася до третього раунду турніру серії Premier 5 Western & Southern Open в американському Цинциннаті. Українська спортсменка обіграла росіянку Свєтлану Кузнєцову. Також Еліна Світоліна пробилась до півфіналу турніру серії WTA Premier 5 у Монреалі (Канада) з призовим фондом у 2,82 млн доларів.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко