"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 24 – 30 серпня 2018 рр.

ЗРАДА

В Одеській області підпалили виноградники французького винороба Крістофа Лакарена, який виробляє вино у Шабо. Станом на суботу згоріло 20 га. При цьому поліція заявила що не знайшла слідів підпалу, а територія, на якій сталася пожежа, зовні схожа на покинуті виноградники та поросла сухою травою, яка в деяких місцях вигоріла.

У Києві поліція зупинила автомобіль з нетверезим водієм, за даними ЗМІ, за кермом перебував дипломат Олександр Моцик - екс-посол України в США.

У Харківській області поблизу міста Балаклія горіло несанкціоноване сміттєзвалище.

Суд у Києві відпустив колишнього заступника голови ПАТ "Укргазвидобування", власника видання Insider Олексія Тамразова під 20 мільйонів гривень застави, однак не взяв його під арешт. Його звинувачують в сприянні «злочинній організації» колишнього президента України Віктора Януковича. Зокрема, мова йде про нібито причетність Тамразова до заволодіння скрапленим газом. Той звинувачення відкидає.

У Житомирі мережа кав’ярень Sharikava опублікувала карту України без окупованого Криму, однак після скандалу, який розгорівся після відповідного інциденту, сайт кав'ярні закрили. Власник мережі Sharikava Олександр Михайловський активно відвідує анексований Крим, а в своєму акаунті в Instagram він публікує фотографії з Севастополя та Ялти.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила, що терміни доставки нових підручників у школи посуваються в середньому на місяць. За її словами, від початку року друк підручників мав низку ризиків, оскільки наразі друкується у 2,5 рази більше підручників, ніж зазвичай – понад 18 млн примірників та одразу три лінійки підручників: для 1, 5 та 10 класів.

Заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян заявив, що 84 досі вважаються зниклими безвісти під час бою під Іловайськом.

ПЕРЕМОГА

Президент Петро Порошенко перейменував низку військових частин Збройних сил України та Державної прикордонної служби з метою відновлення історичних традицій національного війська щодо назв військових частин. 3-му окремому полку Спеціального призначення присвоєно почесне найменування "імені князя Святослава Хороброго", 30 окремій механізованій Новоград-Волинській Рівненській бригаді почесне найменування "імені князя Костянтина Острозького", 55 окремій артилерійській бригаді почесне найменування "Запорізька Січ", 93 окремій механізованій Харківській бригаді присвоєно почесне найменування "Холодний Яр", тощо.

У результаті спецоперації контррозвідки Служби безпеки України з тимчасово окупованої території Донецької області виведено колишнього «міністра культури та туризму» терористичної організації «ДНР». Чоловік повідомив контрозвідникам про свою участь у діяльності терористичної організації «ДНР», а також факти безпосередньої причетності РФ до окупації окремих районів Донбасу та іншої протиправної діяльності в Україні. Після цього він може скористатися Програмою СБУ «На тебе чекають вдома».

Українська сторона вже затвердила і передала грузинським колегам документи для укладення угоди між Україною та Грузією про поїздки за внутрішніми біометричними паспортами (ID-картками). Обидві сторони вже працюють над підготовкою всього необхідного для підписання документів.

Представництво України при статутних органах Співдружності Незалежних Держав було закрито в серпні.

29 серпня, під посольством Російської Федерації активісти провели акцію "Путін, за Іловайськ відповіси" та встановили на проїжджій частині біля дипломатичного відомства 366 білих хрестів у знак пам'яті про жертв Іловайської трагедії.

Публічне акціонерне товариство «Укрзалізниця» запустила три потяги з Києва до Мінська, Вільнюса та Риги.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що пакет документів, щодо денонсації Україною Договору про співробітництво з Росією вже підготовлений. За його словами, Росія порушила "все що можливо" в цьому Договорі, починаючи від Преамбули, а також "всі статті".

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко