"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 7 – 13 вересня 2018 рр.

ЗРАДА

Українським прикордонникам, які несуть службу на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, видали захист від впливу хімічних викидів, які зафіксовані у районі Армянська. Прикордонникам видали респіратори, які були виготовлені у Сполучених Штатах. На контрольному пункті в'їзду-виїзду "Каланчак" зафіксовано 37 випадків отруєння українських прикордонників через хімічні викиди на заводі "Кримський титан" в окупованому Криму.

У Парламентській асамблеї Ради Європи висловили стурбованість у зв'язку з рішенням суду надати доступ ГПУ до інформації в телефоні журналіста Наталії Седлецької та закликали українську владу забезпечити дотримання її прав на конфіденційність джерел.

Правоохоронці зняли з розшуку колишнього депутата "Партії регіонів" Сергія Кацубу, причетного до справи так званих "вишок Бойка".

У Києві виявили інструктора Національної гвардії України з іноземної держави із вогнепальним пораненням у голову.

У Дніпрі поліція в понеділок затримала ветерана АТО та блогера Валерія Ананьєва. Ветерана його відпустили на поруки позафракційного народного депутата Андрія Денисенка.

У лікарні "Охматдит" померла восьмирічна дівчинка Марго, яку у важкому стані госпіталізували з дитячого табору "Славутич", що в Київській області.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило міністру інфраструктури Володимиру Омеляну підозру в незаконному збагаченні та приховуванні доходів.

ПЕРЕМОГА

Вселенський патріархат призначив своїх екзархів (представників), які представлятимуть Константинополь у Києві - архієпископа Даніеля Памфілона зі Сполучених Штатів Америки та єпископа Іларіона з Едмонтону з Канади.

ДП "Промоборонекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", у рамках виставки MSPO-2018 в польському Кельце підписало меморандум з компанією WZM про співпрацю у питаннях спільної модернізації бойової розвідувальної машини БРМ "Мангуст".

Нова українська система блокування російських пропагандистських каналів “Серпанок” покриває 180 населених пунктів поблизу лінії зіткнення на Донбасі. Блокуються також ворожі FM-станції.

Суд засудив до п'яти років позбавлення волі з іспитовим терміном у два роки Володимира Литвина, обвинуваченого в так званій "справі рюкзаків". Суд зобов’язав Литвина відшкодувати збитки в розмірі 4 мільйони 855 тисяч гривень, а також підприємець має компенсувати 368 тисяч гривень судових витрат.

Шведська компанія IKEA ухвалила рішення про співпрацю з Україною та готова відкрити перший свій магазин у місті Київ.

Європейська народна партія номінувала незаконно ув’язненого РФ українського режисера Олега Сенцова на премію Сахарова.

Кінокомпанія "МПЦ "ФОР-ПОСТ" представила документальний фільм режисера Тараса Ткаченка "Луганський форпост", який розповідає про оборону українськими захисниками Луганського аеропорту. Реліз фільму запланований на листопад-грудень 2019 року.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко