"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 14 – 20 вересня 2018 рр.

ЗРАДА

На суддю Святошинського районного суду міста Києва Сергія Дячука біля власного помешкання було здійснено напад. Суддя Дячук відомий громадськості тим, що під його головуванням відбуваються слухання справи вбивства людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що український уряд робить недостатньо для українців, які живуть у контрольованих бойовиками районах Донецької та Луганської областей. Київ має співпрацювати з Червоним Хрестом, щоб допомогти отримувати державні пенсії людям старшого віку і людям з обмеженими можливостями для пересування.

У Києві під будівлею Генеральної прокуратури України пройшла акція протесту, учасники якої засуджують передачу РФ Тимура Тумгоєва, а також вимагають відставки очільника ГПУ Юрія Луценка. При спробі потрапити в адмінбудівлю протестувальники спровокували штовханину з правоохоронцями. Медики надали допомогу 20 постраждалим, серед яких поліцейські, нацгвардійці та протестувальники.

Верховний суд визнав законним дозвіл Верховної Ради України на зняття недоторканності, притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко.

У Дніпрі унаслідок отруєння в школі №62 госпіталізували 30 дітей.

У консульстві Угорщини в Береговому Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін натякнув що на консула чекає висилка з України.

Під будівлею Верховної Ради зібралися понад 200 осіб на підтримку легіонерів, які воюють на боці України на Донбасі. Активісти вимагали надати легіонерам громадянство. На акції протесту сталися сутички. Представники "Національних дружин" та "Національного корпусу" знесли частину огорожі і спробувала підійти ближче до Ради, однак їх відтіснили сили поліції.

ПЕРЕМОГА

Кабінет міністрів України схвалив державний бюджет на 2019 рік. Доходи бюджету зросли на 130 млрд грн. Дефіцит – 2,3%

У місті Ананьєві урочисто відкрили перший в Одеській області військовий меморіал, присвячений воякам Армії Української Народної Республіки.

Україна оголосила персоною нон грата британського політика Ендрю Мюррея. Дії політика є частиною глобальної пропагандистської мережі Путіна, який продає російську брехню, особливо щодо Криму і війни на сході України.

У Бердянську було спущено на воду два артилерійські бронекатери Військово-морських сил України. Україна до кінця року планує створити військово-морську базу на Азовському морі. Також Данія схвалила продаж Україні трьох протимінних кораблів. Загальна вартість мінних тральщиків складає 102 мільйони євро. Ще У Києві на суднобудівному заводі "Кузня на Рибальському" у п'ятницю, 14 вересня, відбулася церемонія спуску на воду першого з серії десантно-штурмового катера типу "Кентавр".

Президент Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з екзархами Вселенського Патріархату архієпископом Памфільсьим і Західної Єпархії УПЦ в США Даніїлом та єпископом Едмонтону і Захiдної Єпархії УПЦ в Канаді Іларіоном. Екзархи представляють особисто Вселенського патріарха Варфоломія і Священний Синод константинопольської патріархії, "щоб продовжити працю над уже вирішеним питанням – щоб процес надання автокефалії Українській православній церкві розпочався".

Верховна Рада призначила до Центральної виборчої комісії 14 нових членів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко