"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 28 вересня – 4 жовтня 2018 рр.

ЗРАДА

За три останніх роки кількість студентів з України зросла в Польщі з майже десяти тисяч до 35 тисяч 584 осіб. Про це повідомив Польський Інститут публічних справ. Лише 9% українських студентів планують повертатися додому. 29% хочуть переїхати в іншу країну ЄС, 28% українських випускників польських вишів хочуть залишитися в Польщі.

У центрі Києва на вулиці Михайла Драгомирова відбулася масштабна пожежа у житловому комплексі "Новопечерські липки".

Жовтневий районний суд Харкова звільнив з-під варти антимайданівця Гната Кромського ("Топаз"), якого засудили до восьми років ув'язнення за звинуваченнями в сепаратизмі, участі в масових заворушеннях та незаконному заволодінні автомобілем.

На Раденському полігоні в Херсонській області підірвався військовий, його стан оцінюється як тяжкий.

У Києві, неподалік монумента Батьківщина-матір і Києво-Печерської лаври сталася перестрілка між поліцією і зловмисниками, які намагалися обікрасти приватний будинок, унаслідок якої один правоохоронець отримав поранення, а одного невідомого чоловіка знайшли мертвим із вогнепальними пораненнями.

Невідомі скоїли напад на офіс громадської приймальні нардепа Андрія Білецького на Оболоні в Києві. Про це повідомили у прес-службі "Національного корпусу".

За ініціативи голову однієї з районних державних адміністрації Харківської області у Харкові було створено альтернативні організації ветеранів АТО, які замість допомоги учасникам АТО займалися здирництвом та збиранням інформації військового та мобілізаційного характеру. Ці альтернативні організації на замовлення спецслужб РФ створили базу з даними справжніх ветеранів АТО, яку було передано кураторам. Чинвника завербували російські спецслужби в окупованому Криму – СБУ оголосила його в розшук.

ПЕРЕМОГА

Прокуратура Закарпатської області порушила кримінальне провадження в зв'язку з інформацією про те, що громадяни України, присягаючи на вірність іншій державі отримують паспорти громадян Угорщини. Україна повідомила послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню, що оголосила угорського консула в Береговому персоною нон-грата. У відповідь Угорщина оголосила персоною нон-грата українського консула.

У порті Балтимору в Сполучених Штатів відбулась передача Військово-морським силам України двох катерів класу «Айленд». При цьому віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер під час виступу зазначив, що берегова охорона використовує ці судна з 1986 року і вони є «важливим елементом у забезпеченні безпеки».

Відбулося відкриття частини водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря Держслужби з надзвичайних ситуацій у Донецькій області. Підрозділ укомплектований чотирма плавзасобами. Всього там працюватиме 54 особи. Одне з основних завдань частини – гуманітарне розмінування водних об’єктів та порятунок громадян.

Верховна Рада України схвалила за основу законопроект №8584, який встановлює адміністративну відповідальність за булінг. Законопроектом пропонується Кодекс про адміністративні правопорушення доповнити новою статтею щодо булінгу - морального або фізичного насильства, агресії у будь-якій формі, або будь-яких інших дій, вчинених з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати особу своїм інтересам, що мають ознаки свідомого жорстокого ставлення.

Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект "Про внесення змін до статутів Збройних сил України". Документ затвердив військове вітання «Слава Україні!» - «Героям слава!»

Верховна Рада підтримала за основу та в цілому проект постанови щодо запровадження санкцій проти власників телеканалів "112 Україна" і Newsone.

Верховна Рада ухвалила за основу законопроект № 5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко