"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 5 – 11 жовтня 2018 рр.

ЗРАДА

Через свавілля та протиправні дії екс-ректорки НМУ ім. Богомольця Катерини Амосової (відомості про неї як керівника університету були незаконно внесені до Єдиного державного реєстру) працівникам і студентам університету затримали виплату зарплатень і стипендій.

В Україні вісім мільйонів українців з числа працюючих отримують зарплату в конвертах.

У Запорізькій області представники місцевого злочинного угрупування викрали голову державної виконавчої служби Приморського району Сергія Гогунського в багажнику авто і побили. Згодом, у Генпрокуратурі повідомили, що затримали п'ятьох громадян Грузії.

9 жовтня, близько 03:40 у Ічнянському районі Чернігівської області на території шостого арсеналу Міністерства оборони почалися вибухи. Президент викликав на доповідь силовиків. Прем’єр вилетів на місце. До лікарень звернулись 63 місцеві жителі. Основною версією причини вибухів у Чернігівській області є диверсійні дії груп РФ.

Проект "Миротворець" склав список чиновників Закарпатської області, які, як стверджується, мають угорське громадянство. Перелік містить близько 300 пунктів. У Закарпатській облдержадміністрації обіцяють перевірити власників угорських паспортів зі списку “Миротворця” щодо того, чи справді вони є державними службовцями.

Чинний депутат Верховної Ради України мав намір очолити сепаратистське утворення на півдні Одеської області у 2015 році. Прізвище депутата голова СБУ не назвав.

У квартиру координатора С14 Сергія Мазура кинули вибуховий пристрій. Як з’ясувалося, Мазур є помічником народного депутата «Батьківщини» Ігоря Луценка.

ПЕРЕМОГА

Родинам дітей, які постраждали від отруєння в школі №62 в Дніпрі, планують виділити з бюджету по 10 тисяч гривень. Гроші виділять на 39 дітей.

В Україні розпочинаються спільні багатонаціональні авіаційні навчання Clear sky 2018. У маневрах беруть участь 9 держав: Бельгія, Велика Британія, Данія, Естонія, Нідерланди, Польща, Румунія, США та Україна. Також Маріупольський загін морської охорони спільно з тактичною авіацією Повітряних сил, танковими військами, артилерією, механізованими ротами Збройних сил України та іншими силовими відомствами взяв участь у комплексі маневрів, що проводяться в рамках навчань на Азовському морі. Учасники відпрацьовували відбиття збройного нападу ворожого десанту з моря, нанесення авіаційного удару по катерній десантній групі противника, й відбиття висадки морського десанту противника.

Регламентний комітет Верховної Ради затвердив висновки щодо подання генерального прокурора України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Дмитра Колєснікова.

Шепетівський ремонтний завод, що входить до складу ДК "Укроборонпром", модернізував 122-мм реактивну систему залпового вогню БМ-21 УМ "Берест", у виробництві якої використовуються лише українські комплектуючі. Бойова машина вперше демонструється на міжнародній виставці "Зброя та Безпека". ДП "Миколаївський бронетанковий завод представив на виставці свою розробку – бойову розвідувальну машину "Мангуст". Також представлена українська бойова броньована гусенична машина - БМП-М1С, яка була розроблена за власні кошти ДП "Житомирський бронетанковий завод". Державний концерн "Укроборонпром" передав українській армії 3500 одиниць озброєння та військової техніки цього року, понад 2000 з яких – це нове та модернізоване озброєння.

Об’єднані сили провели зачистку одного з населених пунктів Волноваського району, розташованого у «сірій» зоні та просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи з української сторони. Село, в якому до війни мешкало 80 осіб, упродовж чотирьох років війни залишалось порожнім.

Парламентська асамблея Ради Європи скасувала голосування за резолюцію про правила накладання санкцій. Скасування стало результатом наполегливої роботи української делегації.

«Нафтогаз стягує борг Газпрому грошима за транзит. Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» направила російському «Газпрому» заяву про зарахування переплат за транзит газу у рахунок погашення пені, що нараховується на заборгованість російського монополіста згідно з арбітражним рішенням від 28 лютого 2018 року за транзитним контрактом.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко