"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 12 – 18 жовтня 2018 рр.

ЗРАДА

У Лисичанську Луганської області в п'ятницю, 12 жовтня, у повітрі розірвалася ракета від зенітно-ракетного комплексу "Оса", одна з частин впала на територію школи, унаслідок чого евакуювало близько 700 учнів. Заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко повідомив що ракета була запущена по безпілотним літальним апаратам бойовиків.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін категорично засуджує публікацію списку українських держслужбовців та депутатів місцевих рад, які нібито отримали угорське громадянство, на сайті "Миротворець".

У центрі Києва на вулиці Михайлівській сталася сутичка між учасниками акції та поліцією. Як повідомляє "Радіо Свобода", зіткнення почалося після того, як люди намагалися пронести і встановити на Майдані Незалежності намет, але правоохоронці не дозволили їм це зробити і відібрали його.

Верховна Рада України відмовилася зняти депутатську недоторканність з депутатів від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова та Олександра Вілкула.

На Вінниччині у районі села Уланів під час виконання навчально-бойового польоту впав літак Су-27, в результаті чого загинули двоє пілотів. Загинули начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України Іван Петренко і пілот із США. Керівництво навчань "Чисте небо – 2018" ухвалило рішення про продовження виконання польотних завдань.

Підозрюваного в нападі на громадську активістку і радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк - Віктора Горбунова відпустили з СІЗО. Переглянути запобіжний захід для Горбунова просив прокурор та його захист. Сам Горбунов повідомив, що він з перших хвилин затримання співпрацював зі слідством і розповів все що знав.

На Рівненщині, у селі Кухітська Воля Зарічненського району під час патрулювання у протидії незаконному видобутку бурштину поліцейським чинили опір група невідомих у кількості приблизно 200 чоловік. Зловмисники у балаклавах та з палицями у руках заблокували проїзд автомобіля, шарпали за форменний одяг, кидали каміння, пошкодили три службових автомобілі.

ПЕРЕМОГА

Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу і в цілому законопроект про передачу Андріївської церкви в постійне користування Вселенському патріарху. Українська православна церква Київського патріархату закликала ієрархів УАПЦ та залучених до процесу єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об’єднавчого Собору. Найголовніше завдання цього собору - "прийняти рішення про церковну єдність, вибрати предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені отримає патріарший і синодальний томос про автокефалію".

В Україні жінка вперше отримала військове звання генерала. Президент України Петро Порошенко указом від 12 жовтня присвоїв військове звання генерал-майора начальнику Військово-медичного управління Служби безпеки України Людмилі Шугалей.

У районі Лисичанська екіпаж вертольота Мі-24 зі складу Об'єднаних сил збив черговий російський БПЛА "Орлан-10".

В український прокат вийшов художній фільм "Донбас". Також В Україні розпочинаються зйомки повнометражного фільму-антиутопії "Номери" за сценарієм і режисурою українського політв'язня Кремля Олега Сенцова, співрежисером якої буде Ахтем Сеітаблаєв.

Керівництво США запропонувало Україні фрегати типу Oliver Hazard Perry, які знаходяться у розпорядженні Військово-морських сил США.

Народні депутати не підтримали ініціативу про скасування результатів голосування за звернення до Ради національної безпеки і оборони з рекомендацією запровадити санкції проти телеканалів "112" і NewsOne. Також ВР ввела кримінальну відповідальність за незаконний перетин кордону.

Верховна Рада схвалила у першому читанні проект держбюджету-2019. У документі передбачені видатки на оборону в розмірі 209,5 млрд гривень.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко