"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 26 жовтня – 1 листопада 2018 рр.

ЗРАДА

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розповів, що українські порти зазнали понад мільярд гривень збитків через дії Росії в Азовському морі.

До початку останньої судової реформи в Україні працювало близько 8,3 тис. суддів. Зараз їх на три тисячі менше. При цьому кількість справ не зменшилася.

"Укрпошта" з 1 січня 2019 року не буде доставляти пенсії. Також будуть закриті 5—7 тисяч стаціонарних відділень, та звільнина частина адміністративного й виробничого персоналу.

Генеральним директором обласного комунального підприємства "Донецьктеплокомуненерго" (базується в Костянтинівці) став Віктор Рогачов. Після того, як в 2014 році угруповання "ДНР" взяло під контроль Донецьк, Рогачов продовжив роботу в комунальній сфері міста. 20 жовтня 2014 року він доповідав про ситуацію з опаленням представникам "ДНР". Відео з цим епізодом публікував сепаратистський ЗМІ.

Гірники шахти імені Капустіна державного підприємства "Лисичанськвугілля" (Луганська область) страйкують під землею. 16 шахтарів 10 добу продовжують страйкувати на глибині 600 метрів під землею. Серед вимог: погасити 4-місячну заборгованість з виплат зарплат.

У офісі European Business Assotiation (ЕВА) 31 жовтня під час круглого столу Комітету з логістики Асоціації виступив голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, він показав карту Європи, на якій окупованому Крим був позначений як частина РФ.

Центральна виборча комісія України тимчасово скасувала місцеві вибори у двох окремих територіальних громадах (ОТГ) у Добропільському районі Донеччини через неможливість дотримання безпечного виборчого процесу.

ПЕРЕМОГА

Український режисер, політв'язень Кремля Олег Сенцов став лауреатом премії імені Сахарова.

Кабінет міністрів заклав в проект державного бюджету на 2019 рік 55 млрд гривень, як обсяг субсидій для населення.

Українська тенісистка Еліна Світоліна перемогла на Підсумковому турнірі WTA, який пройшов у Сінгапурі. Також Еліна Світоліна піднялася на три сходинки в новому рейтингу WTА, вона займає четверту позицію. Також українська команда на «Іграх нескорених» виборола 20 медалі.

Ірландський лоукостер Ryanair почав виконувати рейси з аеропорту "Бориспіль" до шести європейських міст - Вільнюса (Литва), Барселони (Іспанія), Братислави (Словаччина), Лондона (Велика Британія), Варшави та Бидгоща (Польща). Пізніше авіакомпанія заявили про польоти ще за трьома новими маршрутами з Києва - в Гданськ, Краків (Польща) і столиці Швеції Столкгольм (Скавста). Також лоукост-авіакомпанія Wizz Air запускає новий рейс з Києва до Відня (Австрія).

Сім українських моряків, які незаконно утримувалися в Криму, повернулися в Україну. Уповноважений з прав людини в Росії Татьяна Москалькова заявила про початок переговорів щодо "обміну" російського капітана сейнера "Норд" Володимира Горбенко і командира українського судна ЯМК-0041 Віктора Новицького.

У порту Маріуполя на Донеччині заарештована продукція Алчевського металургічного комбінату, розташованого на непідконтрольній українському уряду території. Причетні особи притягуватимуться до відповідальності за статтею КК за фінансування тероризму.

Харківське конструкторське бюро імені Морозова, що входить до складу "Укроборонпрому", передало українському війську перші сім БТР-4, виготовлених з нової вітчизняної броні.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко