"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 16 – 22 листопада 2018 рр.

ЗРАДА

Суддя Соснівського суду Черкас змінив міру запобіжного заходу організатору вбивства громадського діяча та журналіста Василя Сергієнка обгрунтувано підозрюваному Вадиму Мельнику, якого розшукували практично два роки. За рішенням суду йому, як організатору, призначена альтернатива - застава у 2 млн грн; Горбенку, обгрунтованому підозрюваному одному з виконавців - 800 тис. грн..

Державна аудиторська служба провела аудит виконання бюджетних програм "Укравтодором" у 2015-2017 роках за результатами якого повідомила про порушення на 190 млн гривень.

У Харкові сталася масова бійка на території спорткомплексу "Локомотив", де побилися екс-командир "Східного корпусу" Олег Ширяєв і представники "Національного корпусу".

Верховна рада України відмовилася зняти депутатську недоторканність з народного депутата Станіслава Березкіна. Нардепа підозрюють у причетності до розкрадання коштів державного "Ощадбанку". За даними слідства, під його керівництвом, у змові зі службовцями установи, холдинг нардепа заволодів 20 мільйонами доларів.

В Україні через акції протесту водіїв авто з іноземною реєстрацією, які проходили в різних областях країни, було перекрито рух транспорту на автодорогах державного значення.

У Києві сталися сутички під Будинком Профспілок між представниками націоналістичної організації С14 та правоохоронцями. Націоналісти заходилися розмальовувати кав’ярню KFC у будинку профспілок.

Директор НАБУ А.Ситник та члени його сім`ї, здійснили майнову оборудку в окупованому Криму. Генпрокуратура почала розслідування.

ПЕРЕМОГА

У Тернопільській області поліція проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом можливих зловживань при передачі Почаївської лаври в користування Українській православній церкві Московського патріархату.

Ірландський лоукостер Ryanair анонсували відкриття п'яти нових напрямків із України, а саме – у Дублін (Ірландія), Софію (Болгарія), Пафос (на Криті), Манчестер (Англія) та Афіни (Греція).

Командиром патрульного катеру типу Island, що у вересні США передали Україні, стане старший лейтенант Дамір Аулін. Аулін – один з тих курсантів Академії військово-морських сил імені П.С.Нахімова у Севастополі, які співали Державний Гімн України під час підняття на території навчального закладу прапора країни-агресора весною 2014 р.

Антимонопольний комітет України оштрафував українського бізнесмена Сергія Курченка на 15 мільйонів гривень у рамках кримінального провадження щодо АТ "Брокбізнесбанк".

Новим президентом Інтерполу став кандидат з Південної Кореї Кім Джон Ян. Кандидатуру представника Росії було відхилено. Раніше німецький депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс закликала країни ЄС вийти з Інтерполу, якщо організацію очолить представник РФ.

Верховний суд України залишив без задоволення касаційну скаргу російського державного монополіста "Газпром" на стягнення Антимонопольним комітетом 172 мільярдів гривень штрафу та пені.

Президент України Петро Порошенко встановив 24 січня Днем зовнішньої розвідки України.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко