"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 28 грудня 2018 р. – 10 січня 2019 р.

ЗРАДА

У 2018 році з полону вдалося звільнити лише трьох українців. Москва уперто уникає теми звільнення полонених. У 2018 році на Донбасі в ході бойових дій загинули 119 українських військових. 805 бійців отримали поранення.

Транзит природного газу з РФ до країн ЄС і Молдови в 2018 році становив 86,8 млрд кубів, що на 6,7 млрд кубів або на 7,2% менше за обсяги транзиту в 2017 році.

Печерський районний суд міста Києва відправив виконуючій обов'язки міністра охорони здоров'я Уляні Супрун п'ять повісток у зв'язку зі скаргою депутата Сергія Власенко і Рахункової палати через те, що в міністерстві "вчасно не відповіли на його запити".

Міністерство культури України виявило нестачу десяти цінностей під час перевірки фондових колекцій Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

На деяких ділянках автомобільних доріг у Запорізькій області у понеділок, 7 січня, через ускладнення погодних умов було обмежено рух транспорту.

Вантажне судно "Volgo Balt 214", на борту якого знаходилися одинадцять українців, через несприятливі погодні умови затонуло в Чорному морі біля берегів Туреччини. Унаслідок аварії чотири громадяни України загинули. Семеро моряків-українців потрапили до лікарні.

За декілька кілометрів від військового об’єкту у вівторок ввечері, 8 січня, за допомогою радіолокаційних засобів було виявлено безпілотний літальний апарат. Оператором комплексу радіоелектронної боротьби було негайно придушено радіоканали керування БПЛА, що унеможливило його подальше використання. Про факт неправомірного застосування БПЛА поблизу військової частини було невідкладно повідомлено підрозділам Служби безпеки України та Національної поліції у районі їх відповідальності.

ПЕРЕМОГА

Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ, згідно з яким з 1 січня 2019 року підвищено грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ. Статус учасника бойових дій вже отримали близько семи тисяч жінок-військовослужбовців.

Усі 24 українські моряки, які були за захоплені Росією в Азовському морі 25 листопада, визнали себе військовополоненними. Згідно із постановою уряду, здійснено виплати всім 24 родинам військовополонених моряків, яких було незаконно затримано в результаті атаки з боку Російської Федерації, одноразової грошової допомоги у розмірі 100 тисяч гривень.

Україна і Північноатлантичний альянс продовжать співпрацю за програмою Strategic Airlift Interim Solution (SALIS) щодо виконання стратегічних вантажних авіаперевезень. Відповідно до контрактних зобов’язань, починаючи з 1 січня 2019 року, ДП "Антонов" надає два літаки Ан-124-100 "Руслан" на постійній основі для виконання авіаперевезень в інтересах учасників програми SALIS.

Державний концерн "Укроборонпром" передав Збройним силам України близько 50 модернізованих та відремонтованих літаків і вертольотів за 2018 рік.

Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос щодо надання автокефалії Православній церкві України. У Черкаській та Рівненській областях перші парафії Московського патріархату перейшли до Православної Церкви України. Ще дев'ять парафій Московського патріархату перейшли до Православної Церкви України, а саме – шість громад у Хмельницькій області, дві – у Вінницькій, одна – у Волинській області.

Міжнародні резерви України за підсумками 2018 року зросли на 10,6% - і на 01 січня 2019 року сягнули $20,8 млрд. Такий обсяг резервів не лише перевищив останній прогноз Національного банку ($19,2 млрд), а й сягнув п’ятирічного максимуму – востаннє такий рівень резервів був зафіксований ще у жовтні 2013 року.

Україна направила до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) позов проти Російської Федерації за захоплення кораблів і моряків в Керченській протоці.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко