"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 8 – 14 лютого 2019 р.

ЗРАДА

У Білій Церкві на Київщині під час виступу кандидата в президенти Юлії Тимошенко у натовп кинули димові шашки. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Співробітники Служби безпеки України, залучені до перевірки Міністерством культури України Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ МП, встановили нестачу десяти предметів, які мають культурну цінність. Відкрито кримінальне провадження.

Поліція затримала близько 10 активістів, які збиралися на мітинг до Юлії Тимошенко, щоб спитати в неї "Хто вбив Катю Гандзюк?" Поліцейські припустилися українофобських висловлювань. Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за статтею "Перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів". Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави в сумі 115 тис. 200 гривень Василю Мельникову, якого підозрюють у перевищенні службових повноважень при затриманні активістів.

Служба безпеки України повідомила, що Росія спробує вплинути на вибори в 2019 році через кібератаки, інформаційні впливи, фейкові новини та атаки на інформаційний простір. "Наявна інформація свідчить, що спецслужби Росії готують потужні кібератаки під час виборів та напередодні виборів. Вони можуть проходити не тільки в електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати будь-які об’єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв’язок, фінанси і енергетика".

ПЕРЕМОГА

Представник Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Томас Раймер заявив, що двох росіян буде виключено зі списку довгострокових спостерігачів на українських виборах через відмову Києва в їхній акредитації. В Організації з безпеки і співробітництва в Європі висловили жаль щодо рішення України заборонити громадянам Росії брати участь в місії зі спостереження за президентськими виборами в Україні.

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру вручили підозру в організації вбивства громадської активістки та радниці мера Херсона Катерини Гандзюк. Заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук повідомив, що подав заяву про тимчасове відсторонення від виконання службових обов'язків у зв’язку зі справою загиблої активістки Катерини Гандзюк.

Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, якого підозрюють в організації перевищення влади і службових повноважень працівниками правоохоронних органів з метою перешкоджання проведенню акцій протесту, що призвело до масових жертв. 30 січня суд скасував арешт, накладений на 26 об’єктів нерухомості, пов’язаних із Захарченком.

В Україні завершено виробництво 49 фільмів, з яких 22 стрічки вже вийшли в прокат. Вперше було запущено у виробництво 15 телесеріалів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко