"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 1 - 7 березня 2019 р.

ЗРАДА

У Московському патріархаті фінансово підтримують та забезпечують своїх священнослужителів, які відмовилися переходити до Православної церкви України разом з громадою, також МП були створені загони молодиків для блокування відповідних переходів. Про це повідомив митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

Кілька сотень активістів "Національних дружин" приїхали в Козин Київської області до маєтків сім'ї першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського. Президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського, фігуранта журналістського розслідування про розкрадання в Укроборонпромі. Детективи Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали трьох колишніх посадовців, чинного і колишнього директорів держпідприємства ДГЗП "Спецтехноекспорт", яке входить до складу державного концерну "Укроборонпром", за підозрою в розтраті 2,225 млн дол. США.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що біля офісу кандидата в президенти Володимира Зеленського поліція виявила елементи апаратури прослуховування.

У Києві близько 100 активістів вийшли на проїжджу частину вулиці Хрещатик, намагаючись перекрити автомобільний рух, вони протестують проти незаконних забудов у столиці.

Заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко заявив, що фінансування так званої виборчої «Піраміди Тимошенко» складає майже $ 82 млн. Кошти можуть мати як внутрішнє, так і зовнішнє походження – це "брудна готівка" легалізована незаконним шляхом.

У Запоріжжі група з чотирьох осіб напала на активіста, зловмисники завдали йому тілесних ушкоджень та спричинили постріл у ліве стегно.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) після рішення Конституційного суду України щодо скасування статті про незаконне збагачення закрило одне з кримінальне провадження стосовно мера Одеси Геннадія Труханова, звинувачуваного у розкраданні при продажі заводу "Краян".

ПЕРЕМОГА

Громадяни України та Грузії можуть відвідувати обидві країни за внутрішніми біометричними паспортами (ID-картками).

В Україні набув чинності закон про Єдиний державний реєстр ветеранів.

Третейський суд в Гаазі визнав, що Росія порушила угоду про захист інвестицій, експропріювавши активи НАК "Нафтогаз України" та її дочірніх підприємств в Криму.

Державне підприємство "Харківський бронетанковий завод", що входить до концерну "Укроборонпром", провело модернізацію танку Т-80БВ, який вже серійно постачається до танкових підрозділів Десантно-штурмових військ та Морської піхоти України.

Міністр оборони Степан Полторак підписав наказ щодо підвищення доплат військовослужбовцям Збройних сил України, які перебувають у районі ООС. Військовослужбовці, які перебувають на першій лінії зіткнення, будуть отримувати доплату додатково 2000 гривень, і загальна сума буде складати 12000; на другій лінії зіткнення до доплати додається 1 000 гривень, загальна сума складе 5 500 гривень.

Служба безпеки України підтвердила факт виведення на підконтрольну територію України найманця російських незаконних збройних формувань на Донбасі Світлани Дрюк, "начальника штабу танкового батальйону 11 ОМСП 1 АК НМ ДНР" з позивним "Ветерок". СБУ отримала інформацію про організаційно-штатну структуру та укомплектованість підрозділів НЗФ, кількісний склад військової техніки і бойові позиції, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів, боєприпасів та важкого озброєння, яке постійно надходить з РФ.

Незалежна аналітична платформа VoxUkraine та фактчекінговий проект VoxCheck запустили першу в Україні онлайн-базу висловлювань політиків "Антологія брехні", де наразі проаналізовано на правдивість 1952 тверджень політиків. За підсумками 2018 року в першій трійці лідерів "Рейтингу маніпуляторів та брехунів" – Юлія Тимошенко, Вадим Рабінович та Олег Ляшко.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко