"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 8 – 14 березня 2019 р.

ЗРАДА

У Києві на вулиці Банковій між активістами "Національного корпусу" і поліцією відбулися сутички. Зранку 9 березня на Майдані відбувалася акція "Нацдружин" проти розкрадання в Укроборонпромі. Постраждало двоє поліцейських та працівник Національної гвардії.

У Черкасах активісти "Національного корпусу", які у суботу влаштували акцію протесту щодо розкрадань в Укроборонпромі під Адміністрацією президента вчинили бійку з поліцією та захопили сцену після виступу президента Порошенка. Постраждали 22 працівника поліції. Правоохоронці затримали главу черкаського обласного осередку партії Дмитра Кухарчука, Євгена Свиридова та інших активістів "Нацкорпусу".

Владиславу Мангеру, підозрюваному в замовленні вбивства виконувача обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, повернули паспорт для виїзду за кордон та зняли з нього електронний браслет.

Журналісти програми "Наші гроші" 11 березня оприлюднили фінальну частину розслідування щодо розкрадання в державному концерні "Укроборонпром", у якій йдеться про те, що майже всі слідчі органи були проінформовані про корупцію в оборонній сфері, однак за хабарі закривали справи. Генеральна прокуратура України заперечує звинувачення в хабарництві для закриття чи затягування справи щодо корупційних схем в оборонній сфері. Державного бюро розслідувань розпочало досудове розслідування кримінального провадження за матеріалами журналістів. Служба безпеки України повідомила, що працівник Головного управління СБУ в Києві та області Дмитро Москаленко, який фігурує в журналістському розслідуванні щодо корупції в оборонній сфері, був затриманий у 2016 році в рамках кримінального провадження про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Національне антикорупційне бюро України незаконно приховало від САП матеріали розслідування про розкрадання в державному концерні "Укроборонпром". Холодницький повідомив, що відсторонив старшого прокурора по справі щодо розкрадання в державному концерні "Укроборонпром".

ПЕРЕМОГА

За час збройної агресії Російської Федерації на Донбасі понад 7 тисяч українських жінок-військовослужбовців стали учасниками бойових дій, 166 з них отримали бойові державні нагороди. На сьогодні в Збройних силах України працює і проходить службу майже 56 тисяч жінок, із них 26 тисяч є військовослужбовцями, а 3,5 тисячі — офіцерами.

СБУ викрила керовану спецслужбами Росії групу "Сапфір", яка сфабрикувала майже 12 тисяч фейкових матеріалів.

Міністерство фінансів збільшило на 350 мільйонів доларів суму випуску 10-річних єврооблігацій зі строком погашення 1 листопада 2028 року. Організатором випуску виступив JP Morgan.

Міжнародний книжковий фестиваль "Книжковий Арсенал" отримав нагороду Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2019 у номінації "Літературний фестиваль".

Шевченківський районний суд Чернівців засудив бойовика терористичної організації "ДНР" до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна, крім житла.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко