"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 15 – 21 березня 2019 р.

ЗРАДА

Минулого року про притулок у ЄС попросили майже 8,5 тисяч українців.

У Києві активісти "Національного корпусу" закидали силовиків, які охороняли входи до Адміністрації президента м'якими іграшками у вигляді свиней. Також у Полтаві під час візиту президента Петра Порошенка представники "Національного корпусу" і "Національних дружин" кидали в поліцейських м'які іграшки у вигляді свиней. У наслідок провокації постраждала одна цивільна людина. Поліція затримала близько 10 осіб.

28 представників родин Героїв Небесної Сотні виступили проти зміни ландшафту вулиці Інститутської, які передбачені проектом щодо побудови Меморіалу Небесній Сотні в Києві. За їх словами, реконструкція повністю знищить вулицю Інститутську як історичну пам'ятку, оскільки проект передбачає повну зміну зазначеної вулиці.

Апеляційний суд Києва не задовольнив апеляцію про скасування рішення щодо відсторонення з посади голови Херсонської обласної державної адміністрації Владислава Мангера, якого підозрюють у замовленні вбивства виконувача обов’язків керуючого справами Херсонської міської ради Катерини Гандзюк.

Україна зайняла найнижчу позицію в рейтингу найщасливіших європейських країн. Україна у рейтингу обіймає 133-тю сходинку, і це є найнижчою позицією серед європейських країн.

Велика Британія закликає Верховну раду невідкладно ухвалити поправки в новий закон про розмінування, дозволивши пряме донорське фінансування організацій, які виконують протимінну діяльність. За її словами, всі міжнародні зусилля з гуманітарного розмінування в Україні "під загрозою зриву, якщо Верховна Рада оперативно не прийме невеликі поправки в новий закон про розмінування".

ПЕРЕМОГА

Німеччина повернула Україні грамоту Петра І від 1708 р., у якій той закликає Митрополита Київського Йоасафа Кроковського не схилятися у бік Вселенського патріарха.

Президент України Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку майже на чверть збільшити грошове забезпечення військовослужбовців окремих гірсько-штурмових бригад Сухопутних військ Збройних сил України, а також поліпшити інфраструктуру військових містечок ОГШБ.

В Україні успішно пройшли випробування ударного безпілотного літального апарату Bayraktar ТВ2 турецького виробництва. Збройні сили України отримали понад 400 одиниць озброєння та військової техніки.

Кабінет міністрів України на рік продовжив строк повноважень голови правління акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України» Андрія Коболєва.

Конституційний суд України відмовився відкривати конституційне провадження через закон про перехід релігійних громад з однієї церкви до іншої. Подання з відповідним проханням подали 47 народних депутатів.

У рамках стратегічної гуманітарної ініціативи командувача об'єднаних сил «Допомога Схід» до 4-х військових мобільних госпіталів у районі проведення операції передано гуманітарну допомогу медичного призначення на суму понад 500 тисяч гривень.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко