"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 12 – 25 квітня 2019 р.

ЗРАДА

Підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської облради Владислав Мангер виписався з лікарні та вийшов на роботу. Шевченківський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокурорів щодо відсторонення на два місяці Владислава Мангера, підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, від виконання обов’язків голови Херсонської обласної ради. Також Геральна прокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру нову підозру. Тепер його підозрюють не в замовленні вбивства, а в замовленні побиття Катерини Гандзюк.

Ігорю Павловському, якому інкримінували співучасть у вбивстві громадської активістки Катерини Гандзюк, змінили підозру. Тримання його під вартою стало безпідставним.

Господарський суд Хмельницької області задовольнив позовні вимоги російської літакобудівної корпорації "МіГ" і зобов'язав стягнути з українського заводу "Красилівський агрегатний завод", що входить в ДК "Укроборонпром", понад 5 млн рублів (2 млн 099 тис. 458 гривень).

Кандидат в президенти Володимир Зеленський під час запитання до Петра Порошенка назвав "повстанцями" бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР".

Україна опустилася на одну сходинку нижче у рейтингу свободи ЗМІ у порівнянні з минулим роком. Про це йдеться у щорічному індексі свободи ЗМІ у світі станом на 2019 рік, яке міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" оприлюднила 18 квітня.

Окружний адміністративний суд міста Києва за позовом Ігоря Коломойського ухвалив рішення, яким встановив процедуру виведення «Приватбанку» з ринку за участю держави такою, що порушує норми чинного законодавства.

Суддя Мелітопольського міськрайонного суду відмовилась визнати загибель Олександра Бєлого, командира літака Іл-76, збитого під Луганськом у липні 2014 року, результатом агресії Російської Федерації.

Верховний суд дозволив Курченку оскаржити передачу Одеського нафтопереробного заводу державі.

Суд призупинив вимогу перейменувати УПЦ МП. Окружний адміністративний суд Києва задовольнив прохання Української православної церкви Московського патріархату, що дозволяє їй не перейменовуватися до 26 квітня.

ПЕРЕМОГА

Вища рада правосуддя звільнила Христину Гладун, яка зняла з розшуку Андрія Портнова, з посади судді Печерського районного суду міста Києва через недбалість та нехтування обов’язками.

Президент України Петро Порошенко підписав Кодекс про процедури банкрутства. Також президент Петро Порошенко підписав указ "Питання європейської та євроатлантичної інтеграції".

Український боксер Василь Ломаченко в четвертому раунді нокаутував британця Ентоні Кроллу і захистив свої титули чемпіона світу в легкій вазі.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення констатує: середній показник присутності української мови в ефірі вітчизняних досяг 92%.

Нова система світлосигнального обладнання "Фотон" українського виробництва днями була офіційно прийнята на постачання Збройних Сил України.

Публічне акціонерне товариство "Укрнафта" відсудило у Російської Федерації понад 40 млн доларів за "націоналізовані" заправки в анексованому Криму.

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні після публікації результатів Національного екзит-полу привітали з перемогою Володимира Зеленського на виборах президента: «Ми дякуємо президенту Петру Порошенку за зусилля, які він доклав за останні п'ять років для зміцнення безпеки України, процвітання і демократії, а також для зміцнення наших двосторонніх відносин. Ми сподіваємося на продовження міцного партнерства між Україною та США з новообраним президентом Зеленським». У Громадянській мережі ОПОРА відзначили, що в другому турі виборів порушень було ще менше, ніж у першому.

Ще чинний президент Петро Порошенко і новообраний Володимир Зеленський засудили видачу паспортів РФ на окупованих територіях.

У загальнодоступній онлайн-енциклопедії Вікіпедія розміщено вже 900 тисяч статей українською мовою.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко