"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 26 квітня – 9 травня 2019 р.

ЗРАДА

АТ «Укртранснафта» 25 квітня о 21.43 вимушено призупинило транзит нафти магістральним нафтопроводом «Мозир-Броди» (МН «Дружба») через неякісну російську нафту.

Екс-керівник Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан, якого підозрюють у підготовці теракту, покинув територію України. Судді Броварського міського суду Київської області 16 квітня випустили з-під варти Володимира Рубана, що означає, що підозрюваний у теракті може тепер вільно пересуватися як по території країни, так і залишати її межі.

Посли країн "Великої сімки" та представники МВФ під час зустрічі з керівництвом Національного банку України висловили стурбованість рішеннями українських судів щодо націоналізованого "ПриватБанку". Також Комітет з монетарної політики Нацбанку України заявив про появу нових істотних ризиків - судових рішень про неправомірність націоналізації ПриватБанку і нових позовів його екс-власників, які створюють загрози фінансовій стабільності, зокрема можуть дискредитувати заходи щодо забезпечення стабільності, прозорості та ефективності банківської системи.

Співробітники ФСБ Росії стверджують, що в загальному пасажиропотоку на пункті пропуску «Джанкой» затримали громадянина України, який нібито перебував у розшуку в сусідній Росії.

Майже сотня активістів зібралися на акцію проти забудови Протасового Яру у Києві. Відбулися сутички між учасниками акції та поліцією, а також невідомими молодиками.

У Черкасах жорстоко побили місцевого журналіста Вадима Комарова, він перебуває в реанімації в тяжкому стані. Комаров у своїх публікаціях неодноразово порушував дуже гострі теми. Одна з найбільш гучних публікацій за останній час - про обставини п'яного бунту в Черкаській колонії № 62. Серед інших тем публікацій Комарова - розкрадання бюджетних коштів, незаконне будівництво, корупція в Черкаській міськраді.

У Національному антикорупційному бюро України відкрили провадження стосовно голови Верховної Ради Андрія Парубія за підозрою у нецільовому використанні бюджетних коштів.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прогнозує зростання реального валового внутрішнього продукту України у 2019 році на рівні 2,5%. У порівнянні з листопадом 2018 року прогноз на 2019 рік погіршений на 0,5 в.п.

ПЕРЕМОГА

Представники Спецтехноекспорту, що входить до складу ДК "Укроборонпром", у Стамбулі на Міжнародній виставці військової техніки IDEF-2019парафовали контракт із турецькою державною корпорацією Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu на постачання 120 мм ствольних керованих ракет "Конус" виробництва ДП "Луч".

Кредитний портфель Приватбанку, який класифікується як пов'язаний з попередніми акціонерами, на кінець 2018 року досяг 212,8 мільярда гривень в порівнянні з 185,58 мільярда на кінець 2017 року.

Обвинуваченого в участі в терористичних організаціях бразильця Рафаеля Маркуса Лусваргі засудили до 13 років ув’язнення.

Державний концерн “Укроборонпром” відремонтував та модернізував чергову партію танків “Булат”, які надійдуть до українського війська.

Обсяг зовнішньої торгівлі товарами України за січень-березень 2019 року порівняно з аналогічним періодом минулого року виріс на 7,4% до 24,625 млрд доларів.

В Україні вперше відзначили День піхоти. Також президент Петро Порошенко у ході планової ротації звільнив з посади командувача операції Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, призначивши на його місце генерал-лейтенанта Олександра Сирського.

Чинний президент Петро Порошенко призначив 77 суддів до Верховного суду і висловив сподівання, що його наступник Володимир зеленський і його команда не будуть втручатися у роботу судових інстанцій.

Міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про збільшення (з 1 травня 2019 року) розмірів винагород за участь у Операції об’єднаних Сил на 5 тисяч гривень, військовослужбовцям, які перебувають на лінії бойового зіткнення, та на 1 тисячу гривень — у інших районах проведення Операції об’єднаних сил.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко