"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 10 – 16 травня 2019 р.

ЗРАДА

Міськрада і мер Харкова Геннадій Кернес вчинили заходи щодо повернення проспекту Григоренка назви «проспект маршала Жукова».

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправним надання слова представнику президента у Верховній раді на засіданнях погоджувальної ради депутатських фракцій. Представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що не погоджується з рішенням Окружного адмінсуду Києва.

Почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що допускає поділ Православної церкви України і стверджує, що, як і предстоятель ПЦУ, уповноважений скликати Собор. Також почесний патріарх Київський та всієї України-Руси Філарет заявив, що жалкує про те, що запропонував на Об’єднавчому соборі кандидатуру Епіфанія на пост предстоятеля Православної церкви України.

У центрі Києві на вулиці Інституській у понеділок, 13 травня, розпочали підготовчі роботи зі спорудження Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні. У Генеральній прокуратурі не погоджували роботи на вулиці Інститутській у Києві, зазначено що на місці тривають слідчі експерименти по справах Майдану. ГПУ попросила призупинити роботи.

Під будівлею Міністерства внутрішніх справ відбулася сутичка між правоохоронцями та активістами, що вимагали відставки глави МВС Арсена Авакова.

Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зареєстровано кримінальне провадження стосовно народного депутата України Сергія Лещенка.

Понад сотні активістів зібралися на акцію протесту, вимагаючи зупинити забудову на Протасовому яру. Активісти повалили бетонний паркан.

ПЕРЕМОГА

Виконавча служба Міністерства юстиції стягнула на користь України з кіпрських компаній, які пов’язані з Віктором Януковичем та колишніми високопосадовцями, 55 млн гривень та 1 млн доларів.

Український фільм «Міф» про оперного співака Василя Сліпака визнаний найкращою документальною стрічкою на фестивалі Figueira Film Art у Португалії.

За тиждень спеціалісти Державної служби надзвичайних ситуацій зі складу Об'єднаних сил обстежили та розмінували 64 гектари території Донбасу, знешкодили 74 вибухонебезпечні предмети.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій 14 травня під час пленарного засідання підписав Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Закон також підписав президент України Петро Порошенко.

ВР розблокувала підписання закону щодо відповідальності за порушення законодавства у військових закупівлях.

Судді Конституційного Суду звільнили голову суду Станіслава Шевчука з посади судді під час спецзасідання. Судді Конституційного Суду України обрали новим головою суду Наталію Шапталу.

Кабінет міністрів України на засіданні 15 травня знову розширив список заборонених для імпорту російських товарів. Ембарго поширюється на портландцемент, глиноземистий цемент, цемент шлаковий, сульфатостійкий цемент і подібні гідравлічні цементи, забарвлені або незабарвлені, готові чи у формі клінкерів. Крім того, до списку заборонених для імпорту товарів потрапила фанера клеєна, панелі фанеровані та аналогічні матеріали з листкової деревини.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко