"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 17 – 23 травня 2019 р.

ЗРАДА

Понад 30 міністрів закордонних справ країн-членів Ради Європи на засіданні у Гельсінкі ухвалили рішення, в якому відкривається шлях для повернення Росії в ПАРЄ за надзвичайною процедурою. Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав суперечливим та ганебним ухвалене рішення Комітету міністрів Ради Європи.

Президент Володимир Зеленський призначив на посаду голови Генерельного штабу України Руслана Хомчака. Ім’я Хомчака асоціюється лише з одною операцією і АТО – Іловайською катастрофою. Також президент Володимир Зеленський призначив Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки України – Баканов ніколи не працював у правоохоронних органах.

Президент України Володимир Зеленський призначив главою своєї адміністрації юриста Андрія Богдана, який потрапив під люстрацію у 2014 р. Мінюст почав перевірку законності призначення Богдана та інших щойно призначених осіб.

До Генеральної прокуратури України надійшла заява громадян Сполучених Штатів Америки Ігоря Фрумана і Льва Парнаса про погрози з боку олігарха Ігоря Коломойського. Також Націоналізований державний "ПриватБанк" подав позов до суду в американському штаті Делавер на колишнього власника, олігарха Ігоря Коломойського. Позов щодо Коломойського стосується можливого відмивання мільярдів доларів через підставні делаверські компанії, які купували підприємства і комерційну нерухомість в США.

Глава адміністрації президента Володимира Зеленського Андрій Богдан заявив, що питання про досягнення мирних домовленостей з Російською Федерацією повинно розглядатися не тільки політиками, депутатами і президентом, але і всім народом. За його словами, Зеленський планує ініціювати референдум з питання переговорного процесу між Україною і Росією. Після акції родичів загиблих на фронті президент Зеленський заявив, що цей референдум не має законодавчої ініціативи. Зеленський назвав його способом з’ясування думку суспільства.


Колишній глава Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента (АП) та заступник глави АП при Віктору Януковичу Андрій Портнов повернувся в Україну.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман подав у відставку.

Президент Володимир Зеленський розпустив Верховну раду 8-го скликання. До Верховного суду надійшло дві заяви на про визнання протиправним і недійсним відповідного указу.

Протягом 2018 року найбільше дозволів на роботу іноземцям в Польщі було видано громадянам України - 70%.

ПЕРЕМОГА

Правоохоронці України, Сполучених Штатів Америки, Німеччини, Болгарії, Молдови і Грузії викрили складну глобальну мережу кіберзлочинців. Злочинна мережа використовувала шкідливе програмне забезпечення GozNym, намагаючись украсти майже $100 млн у більше ніж 41 тис. жертв, насамперед підприємств та фінансових установ.

Міністерство фінансів України погасило перший випуск облігацій зовнішньої державної позики (ОЗДП) під гарантію США в розмірі понад $1 млрд.

Президент України Петро Порошенко надав українське громадянство двоюрідній сестрі політв'язня Олега Сенцова - Наталії Каплан.

Близько 200 активістів прийшли під адміністрацією президента на акцію "Хто замовив Катю Гандзюк?" Учасники акції нагадали, що новообраний президент Зеленський також ставив питання Порошенку: "Хто вбив Катю Гандзюк?"

Оператор системи магістральних нафтопроводів України "Укртранснафта" відновила транзит нафти до країн Європейського Союзу, зокрема до Угорщини.

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 20 млн грн для впійманого правоохоронцями на хабарі в.о. голови Державної служби зайнятості.

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому командувачу Національної гвардії України Юрію Аллерову, підозрюваного в участі в корупційній оборудці з нерухомістю НГУ, у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. За Аллерова внесли заставу.

Кабінет міністрів України ухвалив проект постанови про вихід України з трьох окремих договорів, укладених у межах Співдружності Незалежних Держав для України.

Група активістів зайшла на територію вулиці Інститутської, де почалися роботи зі зведення Меморіалу Небесній сотні. Невідомі з двох сторін вулиці почали трощити будівельний паркан. При цьому вони скандували: " Розслідуйте вбивства Майдану". За 10 хвилин після цього на вулицю прибув спеціальний підрозділ поліції, який намагався зупинити активістів. З представниками поліції поспілкувалася адвокат родин Небесної сотні Євгенія Закревська. Після переговорів сутичок або затримань не було. Родичі Небесної сотні вимагають призупинити реконструкції Інститутської до завершення слідчих дій по справах Майдану.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко