"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 24 – 30 травня 2019 р.

ЗРАДА

У центрі Рівного на майдані Незалежності під час мітингу за імпічмент президента Володимира Зеленського поліція затримала двох учасників акції і склала на них адмінпротоколи. У Національній поліції заявили, що проведуть службову перевірку дій поліцейських під час цього інциденту.

Офіційний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Джеррі Райс повідомив, що Фонд очікує парламентських виборів і формування нового уряду в Україні для обговорення подальшої співпраці. Наразі співпрацю призупинено.

Президент України Володимир Зеленський скасував рішення п'ятого президента Петра Порошенка про позбавлення екс-президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі громадянства України. Дії президента суперечать закону «Про громадянство України». Також президент скасував укази екс-президента Петра Порошенка про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та про призначення на подібну посаду Володимира Горковенка. Володимир Горковенко заявив що дії президента незаконні і подав до суду.

Слідчі Державного бюро розслідувань у місті Києві розпочали досудове розслідування щодо можливої втрати службовими особами адміністрації президента України матеріальних носіїв секретної інформації, які містять державну таємницю. Секретар РНБО Данилюк заявив, що з ситуаційної кімнати Адміністрації президента зникли сервери з секретною інформацією.

Тендерний комітет Агентства з розшуку та менеджменту активів обрав управителем колишньої резиденції Віктора Януковича "Межигір'я" компанію "Скомпані", яку журналісти пов’язують з помічником проросійського депутата Євгена Мураєва, давнього соратника президента-утікача.

У результаті катастрофи вертольота Мі-8, який упав біля села Сестрятин у Радивилівському районі Рівненської області ввечері 29 травня, загинули четверо військових, у т ч командир екіпажу – командир 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України (м. Броди Львівської області) полковник Мазепа Ігор Ярославович.

У Південній виправній колонії загального режиму №51, розташованій в Одесі на Люстдорфській дорозі, спалахнули заворушення. Понад сто людей забарикадувалися всередині.

ПЕРЕМОГА

Петиція за відставку глави Адміністрації президента Андрія Богдана набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

У Гамбурзі Міжнародний трибунал з морського права зобов’язав Росію негайно звільнити три українські військові кораблі та повернути їх під контроль України, а також звільнити 24 захоплених українських моряків.

Реактивні системи "Вільха-М" та "Вільха-Р", які розроблені у тісній співпраці кластеру високоточної зброї та боєприпасів "Укроборонпрому", успішно пройшли випробування на одному з військових полігонів Одеської області.

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що Православна церква України і надалі керуватиметься священним писанням і Статутом, прийнятим 15 грудня 2018 року на Об’єднавчому соборі. Члени Синоду практично були одностайні в попередніх рішеннях, але останнє рішення (щодо Статуту і підтримки Епіфанія) було не підписано тільки одним членом Синоду - Патріархом Філаретом.

Ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" пройшов вогневі випробування на одному з військових полігонів в Одеській області, де перевірялась робота низки нововведень у конструкцію крилатої ракети Р-360.

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ невідкладно поінформувати Раду Європи та ООН про законодавчі повноваження НАБУ здійснювати міжнародну співпрацю з антикорупційними органами іноземних держав.

Верховна Рада України не змогла відправити у відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. За рішення про відставку очільнака уряду проголосували 97 нардепів.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко