"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 31 – 6 травня 2019 р.

ЗРАДА

Шевченківський районний суд міста Києва 31 травня подовжили запобіжний захід Владиславу Мангеру, підозрюваному в замовленні нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк. Однак, суд дозволив Мангеру пересуватися у межах Херсонської області без дозволу слідства.

З 1 червня у Російській Федерації почали діяти обмеження на постачання до України російського вугілля та нафтопродуктів, для експорту деяких видів товарів необхідно отримати дозволи від російського міністерства економічного розвитку.

Прес-секретар президента Зеленського Юлія Мендель підманула американське видання The New York Times. Американський канал CNN повідомив що видання The New York Times допустило конфлікт інтересів, надрукувавши ряд статей журналістки Юлії Мендель тоді, коли вона вже подала заяву на участь в конкурсі на посаду прес-секретаря президента України Володимира Зеленського. Водночас CNN наводить відповідь керівника прес-служби The New York Times Арі Ісаакмана Беваскуа, який зазначив, що газета лише минулого тижня дізналася про те, що Мендель 3 травня подала заявку на участь в конкурсі.

У Київському міському центрі дитячої нейрохірургії хлопчик помер 5-річний Кирил Тлявов, поранений в голову працівниками поліції, які нібито «стріляли по банках». Біля відділку поліції у Переяславі-Хмельницькому Київської області, де було смертельно поранено 5-річного хлопчика сталися сутички між націоналістами і правоохоронцями. Кількасот учасників акції вимагали покарати винних у смерті 5-річного Кирила, реформувати поліцію та відправити у відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не має наміру йти у відставку через вбивство 5-річної дитини в Переяславі-Хмельницькому Київської області, але зазначив, що питання його відставки може вирішити Верховна Рада.

У Харкові поліція відкрила кримінальні провадження за фактами знесення пам’ятника радянському маршалу Георгію Жукову і розпилення сльозогінного газу під час пікету.

Президент Зеленський в інтерв'ю "Сніданку з 1 + 1" заявив, що Україна вступить в НАТО, однак тільки після проведення референдуму.

Під час засідання ТКГ у Мінську представник України Леонід Кучма запропонував зняти економічну блокаду з ОРДЛО та впровадити «режим тиші», у тому числі – заборонити «стріляти у відповідь». Екс-президент Петро Порошенко розцінив пропозиції Кучми як зраду національних інтересів.

Конституційний суд визнав неконституційним положення пункту 13 частини першої статті 17 закону "Про Національне антикорупційне бюро України". Суд визнав неконституційним повноваження НАБУ звертатися до суду з цивільними позовами щодо визнання недійсними угод фігурантів кримінальних розслідувань у топ-корупції.

73% українців схильні до лівої ідеології та авторитаризму - опитування VoxUkraine.

ПЕРЕМОГА

Досягнута домовленість щодо укладення двосторонньої угоди про безвізовий режим України із Коста-Рикою.

Цьогорічний «Пробіг під каштанами» став рекордний за всіма показниками. Зокрема, на заході були присутні 20 745 учасників, 600 корпоративних команд. За підсумками заходу Благодійний фонд «Пробіг під каштанами» передав Центру кардіології чек на рекордну за всі роки суму: 2 800 000 грн. Другий чек на 100 000 грн БФ «Пробіг під каштанами» передав Інституту очних хвороб і тканинної терапії імені В. П. Філатова, в підтримку якого відбувся «Пробіг наосліп».

Катери Військово-морських сил Збройних Сил України типу “Island” , що передані у рамках двостороннього співробітництва між США та Україною, дообладнали та провели ряд випробувань.

Україна розраховує на відновлення регулярного діалогу в рамках Комісії Україна-НАТО на всіх рівнях і запрошує Північноатлантичну раду провести засідання в нашій країні. Про заявив президент України Володимир Зеленський на спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Крім того президент Володимир Зеленський закликав міжнародну спільноту до посилення санкційного тиску на Росію через агресію на Донбасі та в окупованому Криму.

В Україні завершилися кваліфікаційні випробування першого україно-турецького бойового модуля "Serdar", що створений на замовлення третіх країн. Відтепер спільна розробка турецької компанії "Aselsan" та підприємств ДК "Укроборонпром" – ДККБ "ЛУЧ" та "Спецтехноекспорт" готова до серійного постачання в рамках діючого контракту з іноземним замовником.

Верховна рада України схвалила в другому читанні закон про "промисловий безвіз".

Парламент спростив надання громадянства іноземним захисникам України. Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроект №3433 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності і недоторканності України)".

Верховна рада України не підтримала відставку міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, міністра оборони України Степана Полторака та голови Служби безпеки України Василя Грицака.

Запорізький апеляційний суд задовольнив апеляцію вдови загиблого офіцера Олександра Бєлого Тетяни Чимиркової щодо рішення Мелітопольського міськрайонного суду про невизнання вини Російської Федерації у катастрофі літака Іл-76. 16 квітня суддя Мелітопольського міськрайонного суду відмовилась визнати загибель Олександра Бєлого, командира літака Іл-76, збитого під Луганськом у липні 2014 року, результатом агресії Російської Федерації.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.