"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 28 червня – 4 липня 2019 р.

ЗРАДА

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від "Партії регіонів" і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва. Також ЦВК зареєструвала проросійського відеоблогера Анатолія Шарія та Євгенія Євтухова, включених до списку "Партії Шарія", та екс-заступника генпрокурора Віктора Пшонки Рената Кузьміна, кандидатами у народні депутати України на позачергових парламентських виборах. Секретарка Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька висловила обурення позицією окремих суддів під час розгляду виборчих справ та назвала її зрадою цінностей, які українці захищали на Майдані. Суд повністю знищив усі ті докази, які ми використовували для обґрунтування наших постанов про відмову. У Києві на Майдані Незалежності пройшла акція під назвою "Терпіти більше не можна".

За другий квартал 2019 року Україна опустилася в рейтингу паспортів світу з 40-го на 44-е місце.

Україна втратила безвізовий режим з Джібуті та Беніном.

Глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін, який іде у "політичну відпустку" після конфлікту з президентом, розкритикував команду Зеленського за відсутність стратегії щодо зовнішньої політики України. Клімкін зазначив, що з моменту інавгурації у нього практично не було комунікації з командою президента.

Окружний адміністративний суд Києва скасував штраф у чотири мільйони гривень для телеканалу «Інтер» за слова ведучих під час концерту до 9 травня про перейменування вулиць «іменами фашистських злочинців». Член Нацради Сергій Костинський заявив що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення подаватиме апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду щодо ситуації з телеканалом "Інтер".

В Одесі «замінували» Малиновський суд, де зачитували вирок міському голові Геннадії Труханову у справі щодо розкрадання 185 млн грн. У засіданні оголосили перерву. Труханов є обвинувачуваним у так званій справі «Краян» про розкрадання 185 мільйонів гривень при продажі заводу, яку розглядають у суді. 27 травня САП змінила суму звинувачення у справі «Краян» до 92,6 мільйона гривень.

ПЕРЕМОГА

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який виступає у ваговій категорії до 87 кг, приніс Україні золоту медаль на II Європейських іграх у Мінську. Беленюк у фіналі зустрівся з Ісламом Аббасовим, який представляв Азербайджан. Український спортсмен здобув перемогу з рахунком 3:1.

В Одесі стартували Міжнародні навчання "Sea Breeze - 2019". У навчаннях приймають участь 20 країн. Російська Федерація вдалася до провокацій та перекрила район площею у 8 тисяч квадратних кілометрів у Чорному морі, де мала бути одна з локацій міжнародних навчань Sea Breeze-2019.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання громадянства 14 іноземцям, які брали участь в бойових діях на Донбасі.

Контррозвідники Служби безпеки України встановили, що полковник одного з військових представництв Міністерства оборони організував механізм розкрадання та привласнення коштів державного підприємства "Антонов". У СБУ повідомили, що стратегічному підприємству оборонного комплексу нанесено збитки на суму понад 5 млн гривень.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення у четвер, 4 липня, продовжила дозвіл на тимчасове мовлення в зоні проведення операції Об'єднаних сил єдиному військовому радіо України "Армія FM", а також низці інших радіо і телеканалів. Того ж дня у холі будівлі Нацради з питань телебачення та радіомовлення пройшла акція з вимогою продовжити дозвіл на мовлення єдиної української військової радіостанції "Армія FM" на Донбасі та в Криму. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення шість тижнів поспіль не могла провести засідання через відсутність кворуму, унаслідок чого 29 україномовних радіостанцій і телеканалів, серед яких також військове радіо "Армія FM", могли припинити трансляцію у зоні ООС та на окупованих територіях Донбасу і Криму вже в липні.

Українські спецслужби в кінці червня провели операцію на території так званої "Донецької народної республіки" ("ДНР") і затримали колишнього командира ППО в місті Сніжне Володимира Цемаха. Поряд з цим містом 17 липня 2014 року був збитий малайзійський "Боїнг" – Цемаха розглядають як вельми цінного свідка по справі.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко