"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 2 – 8 серпня 2019 р.

ЗРАДА

Окружний адміністративний суд Києва підтвердив своє рішення про призупинення дії наказу Міноборони про перехід військових частин на нову систему харчування. Керівниця реформи харчування ЗСУ в проектному офісі реформ МОУ Діана Петреня повідомила зі свого боку, що практично впевнена, що в цьому році переходу нових частин на систему харчування за каталогом не буде.

Печерський районний суд Києва задовольнив позов колишнього радника Віктора Януковича Андрія Портнова про захист честі та гідності й вирішив стягнути з державного бюджету майже 7 мільйонів гривень на його користь. Головував суддя Сергій Вовк.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Петра Симоненка та Комуністичної партії України до Міністерства юстиції. Позивачі просять суд скасувати наказ Мін’юсту від 23 липня 2015 року, яким було затверджено Правовий висновок Комісії з питань дотримання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їхньої символіки" щодо невідповідності діяльності, найменування та символіки Комуністичної партії України вимогам цього закону.

"Я вранці розмовляв з Путіним (з приводу загибелі військових, - ред.), я йому сказав, що це не наближає нас до миру. Я попросив вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивства наших людей", - заявив президент Зеленський. Заява викликала обурення спільноти ветеранів АТО/ООС.

Заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що не бачить необхідності в існуванні в Україні військової прокуратури і військової юстиції загалом. У відповідь військові прокурори видали спільну заяву в якій висловили рішучу незгоду з такими намірами.

Медіарух "Медіа за усвідомлений вибір" застерігає команду президента України Володимира Зеленського від провокацій, спрямованих проти засобів масової інформації. Представники "Медіа за усвідомлений вибір" вважають, що готовність нової влади поширювати дезінформацію - це "тривожний дзвоник, що вимагає від журналістів не забувати про ретельну перевірку заяв і жорсткий контроль дій політиків".

ПЕРЕМОГА

Служба безпеки України спільно з Головною військовою прокуратурою, ДП "Укроборонсервіс" та Миколаївською митницею забезпечили передачу Міністерству оборони України зенітно-ракетного комплексу Російської Федерації С-125 "Пєчьора", який попередньо був арештований, як контрабанда з Російської Федерації у вигляді 36 зенітних ракет «земля-повітря» 5В27Д.

Середньомісячна заробітна плата у Києві становить 15 183 гривень, що на 18% перевищує аналогічний показник 2018 року. Про це заявила директор Департаменту економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації Наталія Мельник.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Ізраїлем.

Верховний Суд поновив арешт усього рухомого та нерухомого майна підприємства "Рівнеазот" Дмитра Фірташа. Суд частково задовольнив касаційну скаргу Промінвестбанку, скасувавши постанови судів попередніх інстанцій.

Одеський припортовий завод (ОПЗ) запустив виробництво аміаку і карбаміду після простою, що тривав більше року. Виробництво ОПЗ відновлює на умовах угоди про переробку давальницької сировини з компанією "Агро Газ Трейдинг", що дозволить заводу отримувати по 60 млн кубометрів газу на місяць.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №10357, яким визначається порядок розрахунку "зеленого тарифу" для всіх домашніх сонячних електростанцій незалежно від розміщення і встановленої потужності. Також президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №10405, яким передбачаються зелені номери для електромобілів.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко