"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Зрада-Перемога за тиждень" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Розглянемо події 9 – 15 серпня 2019 р.

ЗРАДА

У столичному гіпермаркеті Metro продають школярам щоденники з картою України без Криму. У гіпермаркеті Metro Cash & Carry Ukraine заявили, що щоденники з картою України без АР Крим були вилучені з обігу ще місяць тому. Згідно з попередніми результатами внутрішнього розслідування, було встановлено, що даний щоденник був принесений до гіпермаркету ззовні третьою особою та виставлений на полицю до інших щоденників даного виробника.

Національне агентство з питань запобігання корупції заявило, що голова Національного банку України Яків Смолій у деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки вніс недостовірні дані на суму понад 18,3 мільйонів гривень. Встановлено ознаки декларування недостовірних відомостей у деклараціях голови Національного банку України Якова Смолія, заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України Анатолія Корзуна та колишнього першого заступника голови Державного агентства рибного господарства України Володимира Фалея.

Солом'янський суд Києва дозволив вийти з-під варти під заставу 2 млн грн одному з фігурантів справи щодо запровадження так званої формули "Роттердам+". Підозру висуното в розкраданні 18,87 мільярдів гривень. Колишній голова Національної комісії з державного регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк, відреагував на повідомлення про підозру від детективів Національного антикорупційного бюро у так званій справі "Роттердам+".

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) спільно з представниками управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури та Служби безпеки ввечері затримали на хабарі в 480 тис. доларів заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака та його помічника. Водночас заступник очільника МінТОТ Георгій Тука заявив, що у його затриманого колеги Юрія Гримчака немає «помічників» і додав, що Гримчак був затриманий не за свою роботу в міністерстві і що його затримання не має жодного стосунку до його службових обов‘язків.

Суд відпустив під заставу коригувальника обстрілу Маріуполя у січні 2015 року Валерія Кірсанова, якого у червні засудили до 9 років в’язниці. Валерія Кірсанова відпустили під заставу, згідно з рішенням Конституційного суду по якому ті, хто знаходиться під арештом за тероризм, мають право бути відпущеними під заставу (так званий "закон Савченко").

ПЕРЕМОГА

В Україні почав працювати сервіс "е-пенсія" - нова модель звернення громадян за призначенням пенсії через вебпортал електронних послуг фонду.

Українська висотніця Юлія Левченко перемогла на командному чемпіонаті Європи в польському місті Бидгощі - їй підкорилася планка 1,97 м.

Українець Олексій Середа у свої 13 років став чемпіоном Європи зі стрибків у воду з 10-метрової вишки, випередивши француза Бенжамена Офре та росіянина Руслана Тернового. Хлопцеві вдалося стати наймолодшим чемпіоном Європи в історії цього виду спорту.

Державний концерн "Укроборонпром" став переможцем тендеру, оголошеного МВС Перу, на покупку певної кількості військово-транспортних літаків. За його результатами український транспортник Ан-178 замінить в цій латиноамериканській країні українські ж Ан-32Б. В перуанському тендері український Ан-178 виграв у C-27 Spartan (США-Італія) і C-295 (Airbus).

У Миколаєві контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) блокувала нелегальні постачання за кордон продукції військового призначення з державного підприємства. Зазначається, що місцевий підприємець у змові з колишніми працівниками державного підприємства "Зоря-Машпроект" налагодив постачання обладнання замовникам в країнах Східної Азії.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко